15:30 24.01.2019

Тимошенко анонсує дискусії з МВФ у разі перемоги на виборах для координації бачення фінансово-економічної політики

2 хв читати
Тимошенко анонсує дискусії з МВФ у разі перемоги на виборах для координації бачення фінансово-економічної політики

Лідер партії ВО "Батьківщина", кандидат у президенти України Юлія Тимошенко у Давос заявила, що в разі перемоги на президентських виборах ініціюватиме переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) для координації бачення фінансово-економічної політики.

"Ми обов'язково будемо вести дискусії з представництвом Міжнародного валютного фонду в Україні для того, щоб скоординувати наше бачення, як має розбудовуватися фінансово-економічна політика", - сказала вона журналістам у четвер у Давосі у кулуарах "Українського сніданку", організованого Фондом Віктора Пінчука.

Ю.Тимошенко зазначила, що в Давосі у неї не була запланована зустріч з главою МВФ Крістін Лагард, тому її не буде.

За словами Ю.Тимошенко, майбутня дискусія стосуватиметься всіх питань, зокрема і цін на природний газ.

Кандидат у президенти зазначила, що обіцяне нею зниження цін на газ удвічі буде ринковим, хоча знадобиться якийсь час для впровадження ринку газу.

"Певний час не буде ринку, оскільки його ще побудувати потрібно...Буде потрібно хоча б 3-4 місяці - півроку, щоб побудувати ринок. Але до цього має бути правильне ціноутворення при монополії, як в інших країнах - не з довідника "стеля", коли постановою уряд встановлює "ринкову" ціну на газ ", - пояснила Ю.Тимошенко.

Відповідаючи на запитання про те, що президент України Петро Порошенко нібито порівняв її з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро за пропозиції встановлювати фіксовані ціни на газ нижче ринкового рівня, лідер "Батьківщини" закликала не перебільшувати. "Якби він хотів порівняти, він би так і зробив", - сказала вона, зазначивши, що у П.Порошенко більше підстав себе порівнювати з президентом Венесуели.

Ю.Тимошенко додала, що в Україні зараз діє не ринкова, а фіксована ціна на газ для населення, встановлена урядом.

"Я бачу в Україні ринок газу. (По-перше - ІФ), це демонополізація імпорту - нехай везуть із Європи, як кажуть, там десь в Європі видобувається газ, нехай везуть з усіх частин світу газ. По-друге, хочу зробити всі умови, щоб пішли та інвестори, і ми добували в Україні стільки газу, скільки необхідно, щоб забезпечити Україну повністю і експортувати нашою газотранспортною системою до Європи", - зазначила лідер "Батьківщини".

Вона додала, що в Україні розвідано майже трильйон куб. м газу, що означає, що країна може забезпечити себе і, частково, Європу, а зростання видобутку сьогодні стримують "корупційні шлагбауми" на шляху інвесторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА