16:19 24.01.2019

Половина закарпатців не можуть оцінити наслідки створення ПЦУ, кожен третій очікує національної єдності

2 хв читати
Половина закарпатців не можуть оцінити наслідки створення ПЦУ, кожен третій очікує національної єдності

Майже половина жителів Закарпатської області не змогли оцінити наслідки створення автокефальної Православної церкви України, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного в області фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс" за підтримки посольства Великої Британії в Україні.

Згідно з оприлюдненими в четвер результатами соцопитування, 47% респондентів не змогли оцінити наслідки створення автокефальної Православної церкви України.

Водночас більше третини опитаних (36%) очікують від створення ПЦУ національної єдності, а 17% - бачать у цьому загрозу виникнення конфесійних конфліктів.

Опитування проводилося з 30 листопада до 10 грудня 2018 року. Під час дослідження було опитано 500 респондентів у шести містах і 15 селах Закарпатської області. Максимально випадкова похибка опитування (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 5,0% з імовірністю 0,954.

Як повідомлялося, 15 грудня 2018 року Об'єднавчий православний собор, в якому взяли участь церковні ієрархи, священики та миряни, що представляли три православні церкви: Українську православну церкву Київського патріархату, Українську автокефальну православну церкву та Українську православну церкву (Московського патріархату) затвердив статут Православної церкви України й обрав її предстоятелем митрополита Київський і всієї України Епіфанія.

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію Православної церкви України.

6 січня в Стамбулі Вселенський патріарх вручив митрополиту Київському і всієї України томос про автокефалію ПЦУ. "Автокефалію Православної церкви України проголошено. Томос - вручено!", - написав тоді митрополит Олександр Драбинко, який перейшов з УПЦ (МП) до ПЦУ і був присутнім на церемонії в Стамбулі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА