20:47 24.01.2019

Порошенко заявляє, що порушує питання введення миротворців на Донбас на кожній міжнародній зустрічі

2 хв читати
Порошенко заявляє, що порушує питання введення миротворців на Донбас на кожній міжнародній зустрічі

Президент України Петро Порошенко заявляє, що питання впровадження миротворчої місії на Донбасі він обговорює на кожній міжнародній зустрічі, зокрема у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі порушував це питання на зустрічах із партнерами зі Швейцарії, Австрії та Китаю.

"З одного боку, (про миротворців - ІФ) мова йшла на зустрічі з нашими китайськими партнерами, заступником голови КНР - ми звернулися до нього з проханням щодо підтримки і ініціатив України, і питання миротворців. Із представниками інших країн, починаючи від Швейцарії та закінчуючи Австрією. Ми говорили про те, щоб вони зробили свій внесок у (питання) миротворців. Щоб громадяни цих країн брали участь", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Україна" за підсумками участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

Він нагадав, що порушує питання введення міжнародної миротворчої місії на Донбасі з 2015 року. "Тоді, коли ще ніхто не вірив у цю можливість. На сьогодні ми твердо заручилися підтримкою трьох постійних членів Ради безпеки ООН - це Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Франція", - зазначив П.Порошенко.

За його словами, миротворці - "це врятовані життя цивільного населення Донбасу і врятовані життя українських солдатів". "І те, що Путін на сьогодні перешкоджає, коли Росія застосовує право вето - це просто означає одне: вони і далі прагнуть дестабілізувати ситуацію, хочуть, щоб гинули українці", - додав П.Порошенко.

Він запевнив: "Ми цього не будемо дозволяти. Ми будемо застосовувати всі інструменти, які є в нашому розпорядженні, для того, щоб захистити Україну, деокупувати Україну".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА