08:36 25.01.2019

Білий дім готує проект про оголошення надзвичайного стану в США

2 хв читати
Білий дім готує проект про оголошення надзвичайного стану в США

Проект екстреної декларації для президента Дональда Трампа про оголошення надзвичайного стану в країні уздовж південного кордону готує Білий дім, повідомляє телеканал CNN.

"Величезна кількість іноземців, які незаконно в'їжджають в США кожного дня, є прямою загрозою нашої безпеки і створює надзвичайний стан у країні", - випливає з внутрішніх документів, що опинилися в розпорядженні телеканалу.

"Отже, тепер я, Дональд Трамп, владою, покладеною на мене Конституцією і законами США, в тому числі актом про надзвичайні ситуації (...) нині заявляю, що надзвичайний стан існує на південному кордоні США", - йдеться в проекті документа.

Як заявило обізнане джерело телеканалу, декларація була оновлена протягом останнього тижня.

Згідно з документами, Білий дім має намір виділити $ 7 млрд на будівництво стіни з Мексикою, якщо Д.Трамп вирішить оголосити надзвичайний стан у державі і тим самим забезпечить фінансування прикордонної стіни в обхід конгресу США.

Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що має повне право оголосити надзвичайний стан у країні, якщо не досягне домовленості з Конгресом щодо фінансування прикордонної стіни з Мексикою.

"Закон гранично ясний. Я маю на увазі, у нас є абсолютне право оголосити надзвичайний стан у країні. Це національна надзвичайна ситуація, якщо ви подивитеся, що відбувається", - заявив Д.Трамп в інтерв'ю телеканалу "Фокс ньюс".

Однак, додавав він, варто спробувати домовитися з конгресом США.

22 грудня близько чверті установ федерального уряду США призупинили свою роботу після того, як конгрес і президент Д.Трамп не змогли досягти угоди про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою в розмірі $ 5,7 млрд.

Практично 800 тис. держслужбовців у США наразі або працюють без зарплати, або відправлені в неоплачувану відпустку під час "шатдауна".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА