12:57 25.01.2019

Потенціал СММ ОБСЄ не задіяний повністю, оскільки не має повного доступу до окупованих територій Донбасу, вважає глава МЗС Словаччини

1 хв читати
Потенціал СММ ОБСЄ не задіяний повністю, оскільки не має повного доступу до окупованих територій Донбасу, вважає глава МЗС Словаччини

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в Давосі обговорила з міністром закордонних справ і європейських питань Словаччини Мирославом Лайчаком діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі та курс України на членство в Євросоюзі й НАТО.

Як повідомляє в п'ятницю офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, під час зустрічі І.Климпуш-Цинцадзе привітала Словаччину з початком головування в ОБСЄ з 1 січня.

У свою чергу М.Лайчак підтвердив, що конфлікт на території України є одним із пріоритетних питань для ОБСЄ і зазначив, що, на жаль, потенціал моніторингової місії не задіяний повністю, оскільки вона не має повного доступу до окупованих територій.

За його словами, місія поки що сфокусована саме на гуманітарних проектах - допомозі населенню сходу України за кількома практичними напрямами.

М.Лайчак також схвалив прогрес України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції, наголосивши, що Словаччина послідовно підтримує курс України на членство в Євросоюзі та НАТО, що неможливий без серйозних реформ.

"Україна - не проблема для ЄС, а партнер. Треба робити наступні кроки разом", - наводить слова М.Лайчака офіс українського віце-прем'єра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА