15:57 25.01.2019

І.Луценко вважає вирок Януковичу за держзраду досить легким

1 хв читати
І.Луценко вважає вирок Януковичу за держзраду досить легким

Представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко вважає недостатньо суворим вирок екс-президенту України Віктору Януковичу.

"Для мене, як політика і громадянина України, був несподіванкою такий досить легкий вирок, який оголосив український суд злочинцю Януковичу", - сказала І.Луценко в ефірі телеканалу "Прямий" у п'ятницю.

Вона наголосила, що внаслідок діяльності В.Януковича в Україні загинуло близько 13 тис. мирного населення, близько 2,5 тис. військовослужбовців. Депутат зазначила, що очікувала суворішого вироку.

"Генеральна прокуратура вже заявила про те, що вона не згодна з вироком, вона подаватиме апеляцію, додатково доводити суду те, що ті докази і ті статті, за якими прокуратура обвинувачувала злочинця Януковича, мають бути доведені, вони є обґрунтованими, і довести вже в апеляційній інстанції й інші злочини, які вчинив злочинець Янукович", - розповіла парламентар.

І.Луценко також висловила сподівання, що в українських судах розглядатимуть "й інші судові позови, й інші обвинувачення" на адресу В.Януковича.

Як повідомлялося, Оболонський районний суд Києва засудив В.Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку РФ. Такий вирок суд оголосив 24 січня 2019 року. Кримінальне провадження стосовно В.Януковича розглядали за спеціальною (заочною) процедурою через те, що обвинувачений перебуває на території РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА