19:42 25.01.2019

Порошенко ввів в дію засекречене рішення РНБО України про підсумки введення воєнного стану

2 хв читати
Порошенко ввів в дію засекречене рішення РНБО України про підсумки введення воєнного стану

Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію засекречене рішення Ради національної безпеки і оборони від "Про підсумки введення воєнного стану в Україні".

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 грудня 2018 р."Про підсумки введення воєнного стану в Україні "(додається, таємно)", - йдеться в тексті указу №17 / 2019, опублікованому на сайті глави держави в п'ятницю ввечері.

Згідноз цим же указом П.Порошенко поклав контроль за виконанням цього рішення Ради нацбезпеки і оборони на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, військовий стан вводився в 10 областях України з 26 листопада до 26 грудня 2018 року.

26 грудня, відкриваючи засідання РНБО України, П.Порошенко оголосив про припинення воєнного стану в 10 областях. Після цього він повідомив, що Рада в закритому режимі розгляне недоліки військового управління в країні, які були виявлені під час дії воєнного стану. "Завдяки військовому стану в умовах, наближених до бойових, ми піддали суворій перевірці системи військового управління озброєння, забезпечення ... виявлено, до речі (я буду про це відкрито говорити на закритій частині) велику кількість недоліків", - сказав він.

Президент наголосив, що це дуже важливо, оскільки слабкі місця у військовому управлінні мають бути виявлені до того, як ними встигне скористатися противник.

Пізніше начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко повідомив, що представив на засіданні Ради нацбезпеки і оборони країни попередні висновки за підсумками вводиться правового режиму воєнного стану.

"Перше - Генеральний штаб здатний розгорнути міжвидові угруповання військ у разі загрози прямого вторгнення з боку Росії. Друге - ЗСУ готові в короткий термін значно наростити кількісний склад бойових підрозділів за рахунок професійного і мотивованого оперативного резерву. Більше 30 тис. резервістів оновили свої навички під час навчальних зборів", - написав В.Муженко в своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, також були проведені комплексні навчання бригад територіальної оборони і налагоджено практичну взаємодію з органами державної влади та іншими складовими Сил оборони країни.

Увечері 26 грудня прес-служба РНБО повідомила, що Рада на засіданні проаналізувала результати впровадження заходів, передбачених правовим режимом воєнного стану, і визнала задовільним стан виконання органами виконавчої влади та іншими державними органами завдань, визначених указом президента "Про введення воєнного стану в Україні" та планом першочергових заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА