13:28 28.01.2019

КВУ вважає, то ЦВК не повинна реєструвати спостерігачами російських громадян

1 хв читати

Громадська організація "Комітет виборців України" закликає Центральну виборчу комісію України не реєструвати спостерігачами на виборах громадян із російськими паспортами.

"Існує реальна загроза, що у складі міжнародних місій спостереження можуть брати участь особи, які можуть своїми діями та заявами спробувати дискредитувати виборчий процес в Україні. Така практика неодноразово застосовувалася під час попередніх кампаній спостереження, зокрема з боку так званої місії спостереження СНД", - повідомляється на сторінці КВУ в соцмережі Facebook із посиланням на виступ її голови Олексія Кошеля під час шотландсько-українського круглого столу з питань виборів і протидії російській дезінформації.

У КВУ вважають, що такі спостерігачі переважно зосереджені не на моніторингу виборчого процесу, а на поширенні неправдивої інформації.

Крім того, в Комітеті виборців України зазначають, що не варто видавати посвідчення міжнародних спостерігачів особам, які раніше були помічені у спробах дискредитації виборів та спробах поширення неправдивої інформації під час виборів в інших країнах світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА