10:30 29.01.2019

Порошенко в роковини Героїв Крут: Єднання українців - головна передумова збереження держави та наближення перемоги

2 хв читати
Порошенко в роковини Героїв Крут: Єднання українців - головна передумова збереження держави та наближення перемоги

Президент України Петро Порошенко в роковини подвигу Героїв Крут наголошує, що і через століття Українська держава даватиме гідну відсіч спробам внести хаос та анархію.

"Маючи гіркий досвід поразок національно-визвольних змагань на початку ХХ століття, ми даватимемо рішучу відсіч будь-яким спробам посіяти в країні зневіру, розбрат, хаос та анархію. Єднання всіх українців у цей тривожний час є головною передумовою збереження держави та наближення перемоги", - йдеться у зверненні П.Порошенка до українців у зв'язку з Днем пам'яті Героїв Крут.

За його словами, в Україні добре вивчили уроки історії та зробили висновки - створили надійну армію, розвиток якої триває.

"У своїй справедливій боротьбі ми спираємося на надійну солідарну підтримку міжнародних партнерів, які відтепер не лише впроваджують політику санкцій, що стримує агресора, а й надають Україні допомогу оборонною зброєю", - зазначив президент.

З огляду на це російська верхівка, за словами П.Порошенка, використовує нові брудні методи та стратегії гібридної війни, а до бойових дій додалася потужна інформаційно-когнітивна війна.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав бій під Крутами однією з найгероїчніших і найтрагічніших сторінок історії України.

"Про вчинок Героїв Крут пам'ятали всі наступні борці за волю і незалежність України. Переконаний, що подвиг безстрашних юних бійців надихатиме майбутні покоління українців на сміливі вчинки і героїзм", - йдеться у зверненні В.Гройсмана.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що ворог, як і століття тому, так і нині, не врахував головного - "духу наших воїнів". "Російський бліцкриг тоді, в 1918 році, як і зараз, в 2014-му, було зірвано. Як і 100 років тому, так і сьогодні, російський окупант безпорадно ламає свої кігті об український щит, який мужньо тримають наші воїни", - йдеться у зверненні спікера парламенту.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також назвав подвиг Героїв Крут незабутньою сторінкою в історії України.

"Жертовність, самовідданість та сила духу студентів, які в 1918 році захищали Київ, надихає сьогодні всіх тих, хто, як і тоді, змушені ціною власного життя зупиняти ворога. (...) Об'єднавшись, разом ми не дозволили Росії повторити трагедію Крут та знищити Українську державу в 2014 році. Для нас трагічна історія тих часів має бути уроком, який більше ніколи не варто повторювати!", - йдеться у зверненні секретаря РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА