19:12 29.01.2019

Медведчук заявляє про наміри створити в складі України автономний регіон "Донбас"

2 хв читати
Медведчук заявляє про наміри створити в складі України автономний регіон "Донбас"

Представник партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук заявляє про плани створення на сході України автономного регіону "Донбас", як частини плану мирного врегулювання ситуації у регіоні, повідомляється на сайті телеканалу "112. Україна" у вівторок.

"Наш план-концепція передбачає три розділи: законодавчий, адміністративний і розділ, що стосується порядку і процедури впровадження миру. Згідно з планом, передбачається створення на Донбасі автономного регіону "Донбас" у складі України", - розповів В.Медведчук під час надзвичайного з'їзду партії "Опозиційна платформа - За життя".

За його словами, цей план передбачає створення на Донбасі органів державного управління, "такі як парламент, уряд та інші органи".

"Третій принцип, який є базовим - це те, що наш план побудований на Мінських угодах, затверджених резолюцією Радбезу ООН, відповідає декларації Нормандського формату і чинному законодавству України. Ми пропонуємо внести зміни до Конституції, які визначать статус автономного регіону Донбас", - цитує політика сайт телеканалу "112. Україна.

За словами політика, цей план ґрунтується на основному Законі України, а заяви влади про неприпустимість "федерацій і особливих статусів", на думку В.Медведчука, свідчать про те, "що жодної політичної волі встановити мир у неї немає". "А у нас є. І ми не говоримо про федеративний устрій, тому що є різниця між унітарною і федеративною державою", - додав він.

"Пан Порошенко каже про те, що ключ від миру - у Кремлі. Це дійсно так. Але на відміну від нього та інших, які рвуться до влади, ми не просто знаємо де цей ключ, ми знаємо двері з замковою щілиною, від якого цей ключ. Більш того, ми знаємо, як відкрити двері до світу", - сказав В.Медведчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА