09:30 30.01.2019

Парламент Великобританії вирішив не залишати ЄС без угоди з Брюсселем

2 хв читати
Парламент Великобританії вирішив не залишати ЄС без угоди з Брюсселем

У палаті громад Великобританії у вівторок увечері відбулося голосування за поправками, в яких парламентарії висловлюють свою думку щодо подальшого розвитку Brexit, більшістю голосів палата проголосувала проти поправки відкласти Brexit на термін до 9 місяців у разі відсутності угоди.

Поправка лейбористски Іветт Купер спрямована на те, щоб не допустити Brexit без укладення угод з ЄС. Так, І.Купер пропонує ухвалити законопроект, згідно з яким прем'єр Тереза Мей буде зобов'язана вимагати від Брюсселя відкласти Brexit, призначений на 29 березня, до 31 грудня, на випадок, якщо члени британського парламенту не схвалять угоду з ЄС до 26 лютого.

Проти поправки проголосував 321 член палати, 298 осіб проголосували "за".

Парламент Великобританії більшістю голосів проголосував за поправку, яка передбачає можливість полишити ЄС лише за умови угоди з Брюсселем.

У Палаті громад парламенту Великобританії у вівторок увечері відбулося голосування щодо поправок, в яких парламентарії висловили свої думки з приводу подальшого перебігу Brexit.

Поправку було внесено консерватором Керолайн Спелман і лейбористом Джеком Дром.

"За" проголосувало 318 членів палати, "проти" - 310 осіб.

Крім того, парламент Великобританії більшістю голосів проголосував за поправку, яка передбачає переглянути так званий "страхувальний план" щодо ірландського кордону, застосування цього плану може передбачати збереження низки норм ЄС для Великобританії і після Brexit.

"За" проголосувало 317 членів палати, "проти" - 301 особа.

Поправку пропонував депутат Грем Брейді, він закликав замінити положення про "страхувальний план" для ірландської кордону на "альтернативні домовленості, щоб уникнути жорсткого кордону".

Прем'єр-міністр Великобританії Т.Мей підтримала рішення парламентаріїв, які погодилися підтримати угоду з ЄС щодо Brexit з урахуванням перегляду так званого "страхувального плану" стосовно ірландського кордону.

"Сьогодні більшість поважних учасників висловилася за підтримку угоди зі змінами в тому, що стосується страхувального плану...Тепер зрозуміло, що є шлях, який може забезпечити стійку більшість у цій палаті на підтримку виходу з ЄС на умовах угоди", - заявила Т. Мей, виступаючи в парламенті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА