10:57 30.01.2019

Тимошенко виступає за введення персоніфікованої пенсійної системи

2 хв читати
Тимошенко виступає за введення персоніфікованої пенсійної системи

Лідер партії "Батьківщина", кандидат у президенти України Юлія Тимошенко має намір запровадити персоніфіковану пенсійну систему, що надасть можливість мінімум удвічі збільшити пенсії більшості громадян.

Як повідомляє в середу прес-служба "Батьківщини", Ю.Тимошенко під час зустрічі з працівниками Чернігівського хлібокомбінату розповіла, що зараз в Україні діє солідарна пенсійна система, коли власники підприємств або держава перераховують пенсійні внески працюючих, але самі люди не знають, де ці гроші, яка сума накопичена за життя і чи була вона проіндексована.

За словами політика, персоніфікована пенсійна система діятиме за іншим механізмом. "У державному банку відкриється рахунок, і всі внески робляться на приватний пенсійний рахунок людини. Налічується депозит, ці гроші індексуються, а якщо банк купив цінні папери, то людині нараховуються дивіденди", - розповіла вона.

Ю.Тимошенко вважає несправедливим, що громадяни за своє життя платять майже втричі більше внесків, ніж вони потім після виходу на пенсію отримують у вигляді пенсійних виплат.

Лідер "Батьківщини" вважає за необхідне негайно переводити країну на персоніфіковану пенсійну систему і створювати пенсійні рахунки кожному: хто лише почав працювати, хто пропрацював частину років, хто вже на пенсії.

"Треба порахувати все, що ви перераховували за себе. Мінімум удвічі можна збільшити пенсії, які є низькими порівняно з пенсіями держслужбовців. Такий закон вже розроблено", - розповіла кандидат на посаду президента.

Ю.Тимошенко також зазначила, що у неї вже готовий покроковий план позитивних перетворень у всіх сферах життя українців - це "Новий курс України", розроблений нею разом із потужною командою експертів.

Після Чернігівській області Ю.Тимошенко має намір відвідати Сумську і Полтавську області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА