13:14 30.01.2019

Жителі окупованих територій і переселенці ніяк не обмежені в можливості проголосувати на виборах президента - Тука

2 хв читати
Жителі окупованих територій і переселенці ніяк не обмежені в можливості проголосувати на виборах президента - Тука

Жителі тимчасово окупованих територій України та вимушені переселенці можуть без будь-яких обмежень проголосувати на виборах президента країни, наголошує заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Що стосується виборчого процесу... Ті зміни, які наразі внесла Центральна виборча комісія, щодо наданої можливості участі в загальнонаціональних виборчих процесах жителям, зокрема окупованих територій, свідчать про те, що тези, які нині звучать від кумів (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна... про те, що влада не хоче чути жителів Донбасу та Криму... що влада не дає їм можливості голосувати, - все це відверта брехня", - сказав Г.Тука на прес-конференції в середу Києві.

За його словами, звичайно, в української влади немає можливості відкривати виборчі дільниці на тимчасово окупованих територіях. "Але наші співгромадяни, які проживають на окупованих територіях, мають можливість й обов'язок брати участь і у виборах президента, і у виборах до парламенту", - сказав заступник міністра.

Журналістам Г.Тука пояснив процедуру можливості голосування для внутрішньо переміщених осіб: "По-перше, не треба жодної довідки про те, що ти є тимчасово переміщеною особою, тобто, наразі будь-який житель Донецької або Луганської області, незважаючи на те, чи є він зареєстрованим як переселенець, чи ні, може прийти і проголосувати. Йому для цього треба не пізніше ніж за п'ять днів до дати виборів прийти на виборчу дільницю й повідомити, мовляв, я, Іван Іванович Іванов, житель Донецька, 31 березня голосуватиму на такій виборчій ділянці м. Волновахи, наприклад. І в день виборів він має прийти до цієї умовної дільниці у Волновасі та проголосувати".

Тобто, додав Г.Тука, в цьому питанні "жодних обмежень ні для кого немає".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА