14:59 30.01.2019

І.Шевченко пояснив, що історія про "сині шапки" була жартом, й оголосив про створення антикорупційного "Руху синіх шапок"

2 хв читати
І.Шевченко пояснив, що історія про "сині шапки" була жартом, й оголосив про створення антикорупційного "Руху синіх шапок"

Кандидат на посаду президента України, екс-міністр екології України Ігор Шевченко зазначає, що історія про "сині шапки" під час його перебування на економічному форумі в Давосі була жартом і частково придуманою, і просить журналістів не перекручувати інформацію.

"Я написав жартівливий пост і сам просто придумав цього охоронця, і що можна брати лише одну шапку, щоб цей пост був більш динамічним. Я писав його просто для своїх друзів. А наступного дня розпочався цей інформаційний шквал, і в чому мене лише не обвинувачували: і в тому, що я краду, і що мене затримали, що дивом уникнув арешту", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

І.Шевченко зазначив, що все відбулося спонтанно і не було продуманою піар-акцією. "На жаль, дуже багато журналістів прочитали і написали про це по-своєму. Тобто, після мого жартівливого поста і жартівливого відео вони зробили якісь далекосяжні висновки та подали це у такий спосіб, що багато людей в Україні й за кордоном сприйняли цю історію з якимось таким негативним відтінком", - наголосив він.

Кандидат у президенти повідомив, що п’ять привезених із Давосу шапок він не віддаватиме нікому зі своїх друзів, оскільки на них більше ніж 50 претендентів, а вирішив продати їх на благодійному аукціоні та направити виручені кошти на лікування дітей.

І.Шевченко також оголосив про створення "загальнонаціонального антикорупційного "Руху синіх шапок".

"Для швидкого знищення корупції в Україні нам потрібно закріпити в законодавстві презумпцію вини в корупційних злочинах. Стосовно високопосадовця, за яким є якась така інформація, автоматично має відкриватися кримінальна справа, і він має довести, що придбав ті чи інші блага законним шляхом", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА