19:34 30.01.2019

ЄС все ще не знає, чого хоче британський парламент від Brexit

2 хв читати
ЄС все ще не знає, чого хоче британський парламент від Brexit

У ЄС немає розуміння того, чого хоче британська Палата громад від Brexit, заявив у середу голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

"З учорашніх дебатів ми знаємо, що Палата громад проти багатьох речей: проти Brexit без угоди, проти "страхувального плану". Але ми все ще не знаємо, що ж насправді підтримує Палата громад", - заявив Ж.-К.Юнкер.

Ж.-К.Юнкер пообіцяв, що він вислухає всі ідеї прем'єр-міністра Великої Британії з приводу Brexit, але підкреслив, що досягнута в листопаді угода з Лондоном залишається єдино можливою.

"Угода про вихід залишається найкращою і єдино можливою операцією ... Угоду про вихід не буде переглянуто", - заявив Ж.-К.Юнкер, виступаючи в Європарламенті.

Глава Єврокомісії зазначив, що обидві сторони підтвердили під час переговорів щодо Brexit своє небажання створювати "жорсткий" кордон між Республікою Ірландія і Північною Ірландією. Він підкреслив, що для того, щоб гарантувати прозорість кордону, необхідний "страхувальний план". Ж.-К.Юнкер зазначив, що у ЄС немає бажання і наміру застосовувати такий план.

"Але жодна страхувальна мережа не може бути насправді безпечною, якщо її можна просто прибрати", - сказав він.

У вівторок британський парламент відхилив низку поправок з Brexit, а поправку, що стосується "страхувального плану", підтримав більшістю в 317 голосів проти 301. Поправку пропонував депутат Грем Брейді, він закликав замінити положення про "страхувальний план" для ірландського кордону в угоді на "альтернативні домовленості, щоб уникнути жорсткого кордону".

Після цього прем'єр Великої Британії Тереза Мей заявила, що тепер Лондон намагатиметься внести поправки в угоду щодо Brexit. За її словами, Велика Британія буде виступати за закріплення в угоді неможливості "повернення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА