16:22 31.01.2019

Путін: РФ залишає за собою право реагувати на утиск прав людини, зокрема на свободу віросповідання

2 хв читати
Путін: РФ залишає за собою право реагувати на утиск прав людини, зокрема на свободу віросповідання

 В Україні на питаннях церковного життя в боротьбі за владу реалізується проект щодо спекуляцій і політиканства, Росія не втручається в ситуацію, але залишає за собою право реагувати на утиск там прав людини, заявив президент РФ Володимир Путін.

Виступаючи в четвер на урочистому акті з нагоди 10-річчя помісного собору РПЦ і патріаршої інтронізації, В.Путін звернув увагу на те, що братські міжцерковні зв'язки історично об'єднували, зближували народи, служили розвитку рівноправних відносин Росії з багатьма зарубіжними країнами.

"Але, на жаль, ми бачимо й інші приклади, коли спекуляції, політиканство, паразитування на питаннях релігійного життя ведуть до роз'єднання людей, провокують злість і нетерпимість. Саме такий проект, який не має стосунку до віри, а наскрізь фальшивий, зав'язаний на боротьбу за владу, реалізується сьогодні в Україні", - сказав В.Путін.

При цьому президент РФ висловив жаль через те, що до церковного розколу в Україні було залучено Константинополь. "Сумно, що до нього виявився втягнутий і Константинопольський патріархат. По суті, відбувається грубе втручання до церковного життя. Його ініціатори, немов вчилися у безбожників минулого століття, які виганяли вірян із храмів, труїли та переслідували священнослужителів", - сказав В.Путін.

Глава держави наголосив, що російська влада "вважає абсолютно неприпустимим будь-яке втручання до церковних справ". "Ми поважали й поважатимемо незалежність церковного життя, тим більше в сусідній суверенній країні. Проте залишаємо за собою право реагувати і робити все для захисту прав людини, зокрема і на свободу віросповідання", - зазначив президент РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА