18:24 31.01.2019

Україна не дасть змоги Росії використовувати вірян у своїх іграх

1 хв читати
Україна не дасть змоги Росії використовувати вірян у своїх іграх

 Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила занепокоєння заявами представників Росії про утиск свободи віросповідання в Україні та заявила, що не дасть змоги Кремлю використовувати українських вірян у своїх іграх.

"Дуже тривожні висловлювання Кремля та Російської православної церкви. Минулого разу, коли В.Путін вирішив "захистити" українських громадян, він розпочав військове вторгнення в Україну. Свобода віросповідання повністю поважається в Україні. Ми не дамо змоги Росії використовувати вірян у своїх іграх", - написала І.Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у четвер.

Раніше цього дня російські ЗМІ повідомили, що президент РФ Володимир Путін назвав створення Православної церкви України "проектом, який не має стосунку до віри, а наскрізь фальшивий і пов'язаний із боротьбою за владу". За словами президента РФ, влада Росії не втручається до церковних справ, зокрема - в "сусідній суверенній країні", проте готова захищати свободу віросповідання.

У свою чергу настоятель Російської православної церкви патріарх Кирило закликав вірян в Україні "не піддаватися спокусам", очевидно маючи на увазі перехід громад до Православної церкви України. Глава РПЦ сподівається "помолитися в Києво-Печерській лаврі, зустрітися зі своїм віруючим народом, з єпископатом Української церкви, який сьогодні героїчно відстоює канонічне православ'я".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА