15:01 01.02.2019

Контроль над НСТУ потрібен владі для фальсифікацій, заявляють у "Батьківщині"

3 хв читати

У Всеукраїнському об'єднанні "Батьківщина" заявляють про наміри Адміністрації президента підпорядкувати собі ЗМІ в Україні у зв'язку з голосуванням наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України (НСТУ) за розірвання контракту з головою правління Зурабом Аласанією.

"З подивом і обуренням дізналися про рішення звільнити з посади керівника Суспільного телебачення Зураба Аласанію, ухвалене напередодні членами наглядової ради. Це голосування продемонструвало реальну ціну клятв та запевнень чинної влади щодо відданості принципам свободи слова та захисту прав громадян на інформацію. Адже всі ми добре знаємо, що такі рішення в сучасній Україні не ухвалюються без прямих вказівок з Адміністрації президента", - йдеться в заяві "Батьківщини", оприлюдненій на її офіційному сайті в п'ятницю.

"Йдеться не про особисту долю пана Аласанії, до якого можна ставитися по-різному. А про нав'язливе, маніакальне прагнення Банкової підпорядкувати собі українські засоби масової інформації, перетворити їх на рупор правлячої пропаганди. Яке наразі вже навіть не приховують", - зазначають у партії.

При цьому в "Батьківщині" навели як приклад ситуацію з телеканалами "Прямий", "112.Україна" та NewsOne.

"Суспільне телебачення, яке намагалося дотримуватися у своїх новинах певного балансу і надавало свій ефір журналістам-розслідувачам, давно муляло очі владі. І час від часу Банкова намагалася якимсь чином перекрити йому кисень. Але те, що керівника Суспільного вирішили звільнити з посади просто під час виборчої кампанії, демонструє, що влада відкинула будь-який сором чи правила пристойності. Щоб зберегти Порошенка при владі та уникнути відповідальності за скоєне, вона готова перетинати будь-які червоні лінії і не гребувати нічим", - йдеться в заяві.

У "Батьківщині" називають те, що відбувається, "брутальною зачисткою вітчизняного медіа-простору під чинного президента" і відзначають, що вона відбувається одночасно з розгортанням мереж з підкупу виборців. "Це свідчить про те, що влада готується до масових фальсифікацій, без яких Порошенка не вдасться проштовхнути навіть до другого туру виборів. Але ці її надії марні. Українські громадяни вже не дадуть спотворити свій вибір. Команда Юлії Тимошенко зробить усе, щоб жоден голос не було втрачено. А всі причетні до порушення закону та дезінформації громадян будуть притягнуті до відповідальності", - заявили в партії.

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ в четвер дев'ятьма голосами з 12 підтримала розірвання контракту із З.Аласанією, про що повідомила член НР Світлана Остапа. Народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Найєм підтвердив цю інформацію, зазначивши, що "причини та юридична обґрунтованість - поки що не відомі".

З.Аласанія заявив, що питання його відставки на порядку денному НР не стояло, і причини такого рішення йому не відомі. За його словами, під час ухвалення цього рішення були "порушені всі процедури", і з огляду на це після оприлюднення причин "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА