17:33 01.02.2019

Могеріні про плани України подати заявку на вступ до ЄС: Я не коментую те, що буде в 2024 році

2 хв читати
Могеріні про плани України подати заявку на вступ до ЄС: Я не коментую те, що буде в 2024 році

Голова дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні відмовилася коментувати слова президента України Петра Порошенка про те, що країна подасть заявку на членство в ЄС у 2024 році.

"Я не коментуватиму те, що може статися в 2024-му, але впевнена, що наші найближчі цілі, зокрема, план "20 досягнень "Східного партнерства" до 2020 року"- цілком реальні та виконувані. Вони позитивно вплинуть на життя громадян і в державах-партнерах, і в самому Євросоюзі. У цьому прагматичному співробітництві ми можемо досягти чудових результатів", - заявила Ф.Могеріні після неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бухаресті в п'ятницю, відповідаючи на прохання прокоментувати заяву П.Порошенка, передає "Радіо Свобода".

На її переконання, блок європейських держав та Україна як член "Східного партнерства" за останні п'ять років досягли багато чого, що здавалося нереальним.

"Десять чи навіть п’ять років тому, багато речей у нинішніх відносинах ЄС і держав "Східного партнерства", зокрема України, було важко уявити. Особливо, для українців, для яких п’ять років тому був дуже драматичний період. Ми досягли такого, що на той час було навіть важко уявити. Було досягнуто три мети: найдосконаліша у своєму роді угода про ЗВТ, угода про асоціацію, яка нам створила рамки для регулярних постійних обмінів на політичному рівні. Нарешті, візова лібералізація, що була завжди пріоритетом для українців, молдован і грузинів", - перерахувала досягнення Ф.Могеріні.

Як повідомлялося, 29 січня на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" П.Порошенко заявив, що Україна в 2024 року подасть заявку на членство в Євросоюзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА