12:53 02.02.2019

ЦВК відмовила Симоненку і Соловйову в реєстрації кандидатами в президенти України

2 хв читати
ЦВК відмовила Симоненку і Соловйову в реєстрації кандидатами в президенти України

Центральна виборча комісія України відмовила лідеру Комуністичної партії України Петру Симоненку і лідеру партії "Розумна сила" Олександру Соловйову в реєстрації кандидатами на виборах президента України 31 березня.

Відповідні рішення ЦВК ухвалила на засіданні в суботу.

Комісія встановила, що П.Симоненко висунутий кандидатом в президенти від партії, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

Крім того, ЦВК звернула увагу на те, що надана П.Симоненком анкета кандидата не містить відомостей про його місце проживання на території України протягом 10 останніх перед днем виборів років.

За О.Соловйовим ЦВК встановила невідповідність анкети, поданій ним, формі анкети кандидата на пост президента України, встановленої постановою комісії.

Крім того, встановлено наявність у передвиборчій програмі О.Соловйова положень, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, П.Симоненко подав документи для реєстрації кандидатом в президенти як висуванець від Компартії України.

3 січня 2019 року Комуністична партія України на своєму з'їзді висунула кандидатом на посаду президента України першого секретаря ЦК партії П.Симоненка.

8 липня 2014 року Мін'юст і Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про заборону КПУ на території держави. 16 грудня 2015 року суд заборонив діяльність КПУ за позовом Мін'юсту. 28 грудня КПУ звернулася до Київського апеляційного адмінсуду з апеляційною скаргою на відповідну постанову Окружного адмінсуду Києва.

25 січня 2016 року Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою КПУ, яка в судовому порядку намагалася оскаржити правовий висновок Комісії з питань дотримання закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки ".

Ця постанова Вищого адміністративного суду України оскарженню не підлягає. "Таким чином, адміністративні суди дійшли висновку, що доводи представників і адвокатів Комуністичної партії України не є обґрунтованими. Тобто остаточно підтвердили правомірність вищезгаданого правового висновку і відповідно заборону КПУ", - прокоментували тоді це рішення в Мін'юсті.

21 січня міністр юстиції України Павло Петренко пояснив агентству "Інтерфакс-Україна", що партії, діяльність яких підпадає під дію закону про декомунізацію, не мають права висувати своїх кандидатів у президенти, і в такому разі реєстрація можлива тільки в форматі самовисування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА