15:13 02.02.2019

У КПУ розцінюють відмову в реєстрації Симоненка на виборах президента як політично мотивовану і таку, що порушує права людини

1 хв читати
У КПУ розцінюють відмову в реєстрації Симоненка на виборах президента як політично мотивовану і таку, що порушує права людини

Комуністична партія України вважає політично вмотивованим і антиконституційним рішення Центральної виборчої комісії України про відмову її лідера Петра Симоненка в реєстрації кандидатом на виборах президента України 31 березня.

"Недопуск на президентські вибори кандидата від Компартії – партії, яка офіційно зареєстрована Міністерством юстиції та регулярно здає податкові звіти - це суто політична акція, яка спирається на антиконституційні закони про "декомунізацію" і підзаконні акти цього режиму", - йдеться в заяві на сайті партії в суботу.

У КПУ вважають відмову П.Симоненку в реєстрації на виборах президента "грубим порушенням прав і свобод людини, закріплених у Загальній декларації прав людини і відповідної Європейської конвенції".

"Це незаконне і антиконституційне ураження в політичних правах мільйонів наших громадян, які поділяють наші погляди, сповідують принципи соціалізму - принципи свободи, рівності та братства", - зазначають у партії.

У Компартії вказали, що в даний час "так званий закон про декомунізацію, розкритикований Венеціанською комісією", перебуває на розгляді в Конституційному суді України.

Як повідомлялося, 2 лютого ЦВК відмовила П.Симоненку в реєстрації на виборах, оскільки він висунутий кандидатом в президенти від партії, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА