14:16 03.02.2019

Мей заявила про нові ідеї в переговорах з ЄС щодо Brexit

2 хв читати
Мей заявила про нові ідеї в переговорах з ЄС щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що вона готова відновити переговори з ЄС щодо Brexit, і що у неї є нові ідеї і підтримка британських парламентаріїв.

"Коли я повернуся в Брюссель, я буду боротися за Британію і Північну Ірландію, я буду мати в розпорядженні свіжий мандат (від парламенту - ІФ), нові ідеї та нову рішучість узгодити прагматичне рішення", - написала вона для газети Sunday Telegraph.

При цьому вона висловила впевненість, що існує шлях, який дасть змогу отримати підтримку більшості депутатів палати громад британського парламенту і здійснити вихід Великої Британії з ЄС впорядкованим чином, за наявності угоди між Лондоном і Брюсселем.

Вона також відкинула звинувачення, що відновлення переговорів із ЄС, присвячених "страхувальному плану" з ірландського кордону, що загрожує мирному процесу в Північній Ірландії.

"Я налаштована на те, щоб провести Brexit, і провести його за графіком - 29 березня 2019 року", - додала прем'єр.

Однак, нагадують західні ЗМІ, раніше в ЄС неодноразово відкидали можливість переглядати умови угоди з Великою Британією щодо Brexit.

У свою чергу міністр торгівлі Великої Британії Ліам Фокс в інтерв'ю телеканалу Sky news розкритикував небажання Брюсселя відновлювати переговори за угодою. Міністр попередив, що Велика Британія зможе впоратися з наслідками можливого "жорсткого" Brexit - без угоди. Однак для Великої Британії цей варіант, за словами Л.Фокса, не є бажаним.

Минулого вівторка британський парламент відхилив низку поправок щодо Brexit, а поправку, що стосується "страхувального плану", підтримав більшістю із 317 голосів проти 301. Поправку пропонував депутат Грем Брейді, він закликав замінити положення про "страхувальний план" для ірландського кордону в угоді на "альтернативні домовленості, щоб уникнути жорсткого кордону".

Після цього прем'єр Т.Мей заявила, що тепер Лондон намагатиметься внести поправки в угоду щодо Brexit. За її словами, Велика Британія буде виступати за закріплення в угоді неможливості повернення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією".

Також вона пообіцяла депутатам, що винесе на голосування оновлену угоду з Brexit 13 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА