19:38 04.02.2019

Тимошенко до виборів до ВР хоче ухвалити нову Конституцію, закон про вибори та Податковий кодекс

2 хв читати
Тимошенко до виборів до ВР хоче ухвалити нову Конституцію, закон про вибори та Податковий кодекс

Юлія Тимошенко в разі обрання її президентом ставить завдання до призначених на кінець жовтня парламентських виборів ухвалити закон про референдум, нову Конституцію з переходом до парламентської форми правління, новий закон про вибори повністю за партійними списками і, можливо, новий Податковий кодекс.

"У нового президента буде "вікно" можливостей - між інавгурацією та парламентськими виборами... Косметика, макіяж, тюнінг старої системи - не вийде", - наголосила лідер "Батьківщини" на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією у Києві в понеділок, уточнивши, що першим буде законопроект про референдум.

"Вважатиме неймовірним досягненням, якщо ми за півроку ухвалимо закон про референдум, нову Конституцію і, можливо, новий Податковий кодекс... А якщо ні, то ламатимемо через коліно", - додала Ю.Тимошенко.

Вона піддала критиці проведену в країні судову реформу. На думку лідера "Батьківщини", судова система залишилася "в кишені" у чинної політичної влади, а також корпоратизованої та неконтрольованої ззовні. Для вирішення цього завдання кандидат у президенти пропонує створити систему дисциплінарних судів.

Відповідаючи на запитання про проект Податкового кодексу, лідер "Батьківщини" виступила за збереження спрощеної системи оподаткування, проте ліквідувати можливості для зловживання нею, зменшивши кількість неплатників податків із нинішніх 47%.

Вона також розкритикувала ситуацію в сільському господарстві, де, за її словами, "до 10 сімей в країні тримають 70% сільгоспземлі", а у п'яти-шести структур сформовані земельні банки від 400 тис. га до 800-1000 тис. га.

Як наголосила Ю.Тимошенко, її команда виступає за стратегію розвитку фермерських господарств, і їй подобається французька модель ринку землі, коли площа земель у володінні обмежена, а право на купівлю дається лише через дев'ять років після роботи на землі і з обмеженням права передання у спадок.

Кандидат у президенти також заявила, що в разі її перемоги на виборах запропонує на посаду міністра закордонних справ голову парламентського комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорія Немирю, який в її уряді в 2007-2010 рр. був віце-прем'єром.

"Ви ж мою команду знаєте поіменно. Ви знаєте, хто у мене в команді, хто половину мого життя очолює закордонний напрям - Григорій Немиря", - сказала лідер "Батьківщини.

Говорячи про інші призначення, Ю.Тимошенко сказала, що фінансовою та економічною політикою в її команді наразі займається ціла команда осіб, яку координує Віталій Ломакович - засновник експертно-аналітичного центру "Оптима" і член Ради НБУ в 2014-2015 рр.

"Думаю, Віталій Ломакович залишиться на якійсь посаді в цьому напрямі. Але я хочу вам сказати: ми відкриті", - наголосила кандидат у президенти, закликавши пропонувати інші гідні кандидатури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА