12:34 05.02.2019

Тимошенко і НСЖУ підписали "Декларацію на захист свободи слова"

2 хв читати
Тимошенко і НСЖУ підписали "Декларацію на захист свободи слова"

Кандидат у президенти, лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко підписала "Декларацію на захист свободи слова", яку розробила Національна спілка журналістів.

"Я як лідер партії і кандидат у президенти України вважаю, що справжня свобода слова - без утисків, маніпуляцій, залежності ЗМІ від кланових утворень. Це те повітря, яким узагалі дихає демократія. І коли ми дихаємо свободою слова як повітрям, ми часом не помічаємо, як це важливо. І якщо цей кисень перекривають, починають маніпулювати ЗМІ і журналістами, тоді гине демократія", - наводить слова Ю.Тимошенко прес-служба "Батьківщини" у вівторок.

На її переконання, на сьогодні важливо "взяти на себе зобов'язання, які необхідні для того, щоб свобода слова в Україні як головна інституція демократії жила, щоб її не втоптували політики, зокрема і діюча влада, в систему своїх інтересів і технологій".

Вона зазначила, що зобов'язання є двосторонніми.

"З одного боку, ми беремо зобов'язання дати повну та беззаперечну свободу журналістам висловлювати свої думки і чесно інформувати людей про події. А з іншого боку, ми хочемо правди, честі і непідкупності. Я із задоволенням підписую цю декларацію і сподіваюся, що ми будемо рухатись лише шляхом зміцнення свободи слова", - сказала Ю.Тимошенко.

Зі свого боку голова НСЖУ Сергій Томіленко висловив занепокоєння загрозами для свободи слова та становищем у питанні фізичної агресії щодо журналістів.

"Ми вважаємо, що системною є безкарність за атаки на журналістів. Тож закликаємо політиків стати на захист журналістів. Ми хотіли б утворити коаліцію здорових сил у країні, які ставатимуть на захист свободи слова, яка є базовою цінністю та яка забезпечує демократію в країні", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА