13:27 05.02.2019

Бойко: ВР має списати 50 млрд грн боргів за ЖКГ

2 хв читати
Бойко: ВР має списати 50 млрд грн боргів за ЖКГ

Народні депутати від партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко, Вадим Рабінович і Наталія Королевська подали до Верховної Ради законопроект №9527 "Про списання заборгованості населення за постачання природного газу, централізоване опалення та постачання гарячої води, постачання електричної енергії , що сформувалася станом на 1 січня 2019 року".

"Це найболючіша проблема на сьогодні - проблема космічних тарифів і нездатності людей платити за газ та опалення. Тому ми внесли до Верховної Ради два законопроекти. Перший - про те, щоб максимальна ціна газу для всіх споживачів була не більше ніж 4900 гривень. Другий - авторства мого, депутатів Рабіновича та Королевської - про списання заборгованості, яка виникла у людей через космічні тарифи та відмови в субсидії", - прокоментував внесення законопроекту кандидат у президенти від "Опозиційної платформи - За життя" Ю.Бойко, інформує прес-служба партії.

Він зазначив, що ухвалення цих двох законів дасть змогу вирішити проблему заборгованості населення, яка "сьогодні вже майже досягла 50 млрд гривень".

У законопроекті йдеться, що з метою удосконалення державної політики у сфері соціального захисту населення та відновлення соціальної справедливості пропонується списати заборгованість населення за постачання газу, гарячої води, електроенергії та централізоване опалення, що сформувалася на 1 січня 2019 року.

Як наголошується в пояснювальній записці, "списання заборгованості населення перед відповідними суб'єктами господарювання, що здійснюють постачання природного газу для потреб побутових споживачів, а також централізованого опалення та постачання гарячої води, здійснюється шляхом взаємозаліку за спожитий природний газ перед "Нафтогазом". Списання заборгованості населення за спожиту електроенергію здійснюється за рахунок коштів державного бюджету".

Депутати наголошують, що ухвалення цього законопроекту сприятиме зниженню соціальної напруженості в суспільстві та зменшенню боргового навантаження на найбільш незахищені верстви населення в питанні оплати окремих видів житлово-комунальних послуг.

У партії також нагадали, що Ю.Бойко разом із колегами подав законопроект №9403, який передбачає встановлення граничної ціни на газ для всіх категорій споживачів - вона не має перевищувати 4900 грн. за тисячу кубометрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА