14:48 05.02.2019

Кабмін відстоюватиме Супрун на чолі МОЗ, у ВР немає голосів для призначення міністра - нардеп Денисенко

2 хв читати
Кабмін відстоюватиме Супрун на чолі МОЗ, у ВР немає голосів для призначення міністра - нардеп Денисенко

У Верховній Раді немає потенціалу для призначення міністра охорони здоров'я, заявляє представник Кабінету Міністрів, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Вадим Денисенко.

"На сьогодні немає голосів у залі, я впевнений, за призначення когось міністром охорони здоров'я. Немає кандидатури, яка не розколола б зал", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту у вівторок, відповідаючи на запитання, чому в. о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун не призначили міністром.

"Уряд робитиме все залежне (від нього - ІФ), щоб реформа тривала. І я думаю, що точитиметься боротьба за те, щоб Уляна Супрун залишилася", - сказав нардеп.

Водночас він зазначив, що ніхто з критиків У.Супрун не може докорити їй у корупційних діяннях.

"Це була цілеспрямована кампанія проти неї. І ця кампанія пов'язана насамперед із величезними грошима, які виділяє держава", - сказав В.Денисенко.

Раніше цього дня лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що Окружний адміністративний суд м. Києва за позовом народного депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука заборонив У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

Він також оприлюднив копію цього рішення суду від 5 лютого 2019 року. У мотивувальній частині зазначено, що І.Мосійчук направив до Окружного адміністративного суду м. Києва позов, в якому просить суд встановити відсутність в У.Супрун передбачених законодавством компетенцій (повноважень). У зв'язку з цим суд 14 січня 2019 року відрив провадження в адміністративній справі. Крім того, І.Мосійчук 1 лютого подав до суду заяву про забезпечення адміністративного позову шляхом встановлення заборони У.Супрун здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію компетенцій (повноважень) виконувача обов’язків міністра охорони здоров'я України. Суд частково задовольнив заяву І.Мосійчука про забезпечення адмінпозову, заборонивши У.Супрун робити будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що проводить консультації з юристами щодо рішення Окружного адмінсуду м. Києва про заборону У.Супрун виконувати обов'язки міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА