09:37 06.02.2019

Сенат США схвалив законопроект про санкції проти Сирії та її союзників

2 хв читати
Сенат США схвалив законопроект про санкції проти Сирії та її союзників

Сенат США схвалив законопроект "Зміцнення безпеки Америки на Близькому Сході", що передбачає санкції проти уряду Сирії та його союзників, повідомляє The Hill.

За законопроект, що містить поправку про "поспішне виведення військ" із Сирії, проголосували 77 сенаторів, проти висловилися 23. Сенатор Ренд Пол став єдиним республіканцем, який не підтримав документ.

Тепер законопроект буде направлено на розгляд до Палати представників Конгресу США.

Окрім поправки, що застерігає від поспішного виведення військ із Сирії, законопроект також запроваджує санкції проти сирійського уряду та його союзників, зокрема Росії та Ірану.

Крім того, документ передбачає укладення додаткових угод про військове співробітництво з Йорданією та посилення підтримки Ізраїлю, який щороку отримуватиме військову допомогу у розмірі $3,3 млрд.

Окрім іншого, автор законопроекту республіканець Марко Рубіо пропонує дозволити владі США карати бізнес, що підтримує міжнародний громадський рух "Бойкот, ізоляція та санкції" (Boycott, Divestment and Sanctions (BDS), що ставить за мету тиск на Ізраїль.

Це положення викликало розкол серед демократів. "Хоча я не підтримую руху BDS, ми маємо захищати конституційне право кожного американця провадити політичну діяльність. Мені ясно, що цей законопроект порушить права американців на першу поправку (до конституції США - ІФ)", - сказав сенатор Берні Сандерс у заяві минулого тижня.

Раніше Сенат США проголосував за внесення до законопроекту поправки, що застерігає від "поспішного виведення військ" із Сирії.

Поправка наполегливо закликає адміністрацію президента впевнитися, що певні умови було виконано "для міцної поразки "Аль-Каїди" та ІД, перш ніж ініціювати якесь значне виведення сил Сполучених Штатів із Сирії або Афганістану".

Наприкінці грудня президент США Дональд Трамп оголосив, що вирішив вивести американський контингент із Сирії, оскільки вважає, що завдання військових - знищення терористичного угруповання ІД - виконано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА