10:15 06.02.2019

І.Луценко через суд вимагає у Гриценка 2,5 млн грн за моральну шкоду

2 хв читати
І.Луценко через суд вимагає у Гриценка 2,5 млн грн за моральну шкоду

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", представник президента в парламенті та дружина генпрокурора Юрія Луценка Ірина Луценко подала до суду на колишнього міністра оборони, лідера партії "Громадянська позиція" та кандидата в президенти Анатолія Гриценка.

Як повідомляється на сайті "24 каналу" в середу, І.Луценко вимагає в А.Гриценка відшкодувати 2,5 млн грн моральної компенсації за образу честі та гідності сім'ї Луценків. Вона також звинуватила екс-міністра в тому, що за час, коли той очолював оборонне відомство, "армію було порізано та розпродано втричі дешевше".

"Сума позову становитиме 2,5 млн грн. Це та сума, яку Анатолій Гриценко знайшов, щоб зробити платіж, який приймає Центрвиборчком у кандидатів у президенти. Якщо він знайшов її як майбутній верховний головнокомандувач (це він так думає, але так не думає народ України, так не думаю я як матір воїна), то програний ним у суді позов обійдеться йому в той же завдаток", - сказала І.Луценко.

Парламентар додала, що в разі перемоги в суді її сім'я спрямує гроші на потреби волонтерських організацій і на армію.

І.Луценко також продемонструвала довідку з військової частини, де служив її син. За її словами, він був звичайним рядовим, керував артилерійською гарматою та одним з останніх отримав посвідчення учасника АТО.

Як повідомлялося, в інтерв'ю Дмитру Гордону, розміщеному на каналі журналіста в Youtube 29 січня, А.Гриценко говорив, що не ховав свого сина Олексія Гриценка від служби в зоні АТО в 2014 році, як це зробив "Порошенко, або Луценко, або Пашинський, або Турчинов".

Генпрокурор Ю.Луценко відреагував на слова А.Гриценка, заявивши, що дає йому добу на вибачення. Він зазначив, що обурений заявою про свого сина, але сам особисто до суду на кандидата в президенти подавати не буде, пояснивши, що "генпрокурор не повинен цього робити".

30 січня А.Гриценко вибачився перед сином генпрокурора, але не має наміру вибачатися перед самим Ю.Луценком.

У свою чергу дружина генпрокурора, представник президента України у ВР І.Луценко заявила: "Від імені всіх матерів наших захисників Вітчизни подам на Гриценка до суду. І всі гроші віддам на потреби армії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА