15:32 06.02.2019

Україна вимагає від Москви передати Януковича для відбування покарання за держзраду - І.Геращенко

1 хв читати
Україна вимагає від Москви передати Януковича для відбування покарання за держзраду - І.Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко наголошує, що Київ вимагає від керівництва РФ звільнити заручників, політв'язнів і військовополонених, а також передати екс-президента Віктора Януковича для відбування покарання за державну зраду.

"У в'язниці українців тримає Путін. Від Путіна вимагаємо негайного звільнення заручників, політв'язнів і військовополонених. (...) Ми вимагаємо від Москви передати Януковича Україні для відбування покарання за злочин - зраду Батьківщині", - написала І.Геращенко на сторінці у Facebook, коментуючи заяву В.Януковича про його готовність вести переговори з президентом РФ Володимиром Путіним щодо обміну заручниками.

І.Геращенко зазначила, що влітку президент України Петро Порошенко двічі говорив із В.Путіним щодо питання заручників - із пропозицією до РФ звільнити українських політв'язнів із в'язниць Росії, звільнити заручників з окупованих територій. "Ми готові негайно передати РФ усіх засуджених росіян-терористів, яких РФ і Путін не визнають і про яких забули", - знову заявила вона.

Раніше в середу В.Янукович на прес-конференції в Москві заявив, що якщо здійснювати обмін заручниками, то потрібно це робити у форматі "всіх на всіх". За його словами, в разі необхідності та за ініціативою з української сторони він готовий "переговорити з президентом РФ Володимиром Путіним і внести таку пропозицію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА