16:44 06.02.2019

Законопроект про те, що громадянин РФ не може бути спостерігачем на виборах в Україні, не відповідає нормам ОБСЄ - глава місії БДІПЛ Тейлер

1 хв читати

Пропонована норма закону, згідно з якою громадянин держави-агресора не може бути спостерігачем на виборах в Україні, не відповідає нормам ОБСЄ, заявляє глава місії спостерігачів за виборами в Україні Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Пітер Тейлер.

"Ми знаємо про те, що було подано законопроект відповідний і про позицію української влади щодо спостерігачів з РФ. Потрібно зазначити, що це не відповідає засадам і підходам ОБСЄ щодо формування місії зі спостереження за виборами", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

Як повідомлялося, 4 лютого було зареєстровано законопроект №9524 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні". Згідно з ним на виборах президента України, народних депутатів і місцевих виборах офіційним спостерігачем від іноземних держав, міжнародних організацій не може бути громадянин (підданий) держави, яку Верховна Рада визнала державою-агресором або державою-окупантом.

У пояснювальній записці зазначено, що законопроект розроблено "з метою мінімізації ризиків і загроз втручання Російської Федерації у проведення виборів в Україні".

Серед ініціаторів документа - голова Верховної Ради Андрій Парубій, перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко, представник президента в парламенті Ірина Луценко, лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук та ін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА