14:48 07.02.2019

Інтеграція до НАТО не тотожна інтеграції до ЄС, і не варто змішувати ці поняття - Колесніков

2 хв читати
Інтеграція до НАТО не тотожна інтеграції до ЄС, і не варто змішувати ці поняття - Колесніков

 

Голова політради партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков заявив, що вступ до НАТО не означає автоматичної можливості вступити до Європейського Союзу; Україна має розраховувати на власні сили.

"Знову, як у 2004 році й 2013-2014 роках, змішуються поняття "євроінтеграція" та "євроатлантична інтеграція". Вступ до НАТО, куди нас теж років 20, за словами чиновників Альянсу, не приймуть, не дає нікому автоматичної можливості вступити до ЄС. Туреччина із середини 50-х років є справжнім членом НАТО. Її досі не прийняли і не приймуть до Євросоюзу, тому що це не вигідно Західному світу", - сказав Б.Колесніков в ефірі телеканалу "Україна", повідомляє прес-служба партії.

За його словами, влада в Україні навмисно ототожнює інтеграцію в ЄС із євроатлантичною інтеграцією, що в корені невірно.

Водночас Б.Колесніков назвав позитивною пропозицію про вилучення з Конституції пункту про можливе розміщення на території України іноземних військових баз.

"Україна має розраховувати лише на власні сили. Для цього потрібні сильна економіка та сильна армія. У нас один із найпотужніших у світі ВПК. Навіть те, що від нього залишилося за роки незалежності, викликає захоплення і подив, незважаючи, наприклад, на той факт, що влада за три роки вперше в історії України не випустила жодного літака - ні пасажирського, ні транспортного. Тому, повторюся, лише власні сили - сильна економіка та сильна, професійна, високооплачувана армія можуть дати Україні спокій", - зазначив політик.

Б.Колесніков також наголосив, що саме країни, які розраховують на власні сили, досягли найбільших успіхів у Європі.

"Найбагатші країни Європи - нейтральні. Австрія, Швеція, Фінляндія - саме вони домоглися найбільших соціальних успіхів всередині Європи якраз за рахунок свого нейтралітету", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА