09:36 08.02.2019

Помпео вирушить в Європу для обговорення питань безпеки

1 хв читати
Помпео вирушить в Європу для обговорення питань безпеки

Держсекретар США Майк Помпео здійснить поїздку в Угорщину, Словаччину, Польщу, Бельгію та Ісландію з 11 по 15 лютого, повідомив Держдеп.

"11 лютого він прибуде до Будапешта (Угорщина), де зустрінеться з прем'єр-міністром Віктором Орбаном, міністром закордонних справ Петером Сіярто, міністром оборони Тібором Бенко, щоб обговорити широке коло питань двосторонніх відносин США-Угорщини, зокрема співробітництво у сфері оборони, енергетики та регіональної безпеки, підтримку України і способи протидії впливу Росії та Китаю і зміцнення західного альянсу", - випливає з повідомлення заступника представника Держдепартаменту США Роберта Палладіно.

Крім того, "важливість зміцнення європейської безпеки та усунення загрози з боку Ірану і Росії" держсекретар М.Помпео має намір обговорити під час візиту до Брюсселя на зустрічі з головою дипломатії ЄС Федерікою Могеріні.

Зазначено, що держсекретар США також відвідає 12 лютого Словаччину і пізніше того самого дня Польщу. На зустрічах із високопоставленими особами цих країн він має намір обговорити двосторонні відносини у сфері безпеки та енергетики.

"Нарешті, 15 лютого секретар відвідає Рейк'явік (Ісландія). У Рейк'явіку секретар зустрінеться з прем'єр-міністром Якобсдоттіром і міністром закордонних справ Тордарсоном та обговорить питання безпеки в Північній Атлантиці, майбутнє головування Ісландії в Арктичній раді та зростання економічних відносин", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА