15:17 08.02.2019

Ситник сумнівається, що до виборів буде знято недоторканність із деяких нардепів

2 хв читати
Ситник сумнівається, що до виборів буде знято недоторканність із деяких нардепів

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник скептично налаштований щодо перспективи зняття недоторканності з деяких народних депутатів напередодні виборів.

На брифінгу в п'ятницю в Києві А.Ситник, відповідаючи на запитання про те, чи направлятиме НАБУ повторно подання на народного депутата Євгена Дейдея, пояснив, що бюро не бачить, в якому саме вигляді подання про зняття недоторканності потрапляє зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до Генеральної прокуратури.

"Але я не вірю в те, що найближчим часом можливе рішення парламенту про зняття недоторканності саме за цією категорією справ, які стосуються електронного декларування", - сказав він.

Директор бюро додав: "Щось мені підказує, що до виборів позитивних розглядів не буде за жодною категорією справ".

Водночас він запевнив, що за наявності підстав НАБУ ініціюватиме такі подання.

"Наразі детективи бюро направили низку проектів подань до Антикорупційної прокуратури. Якщо прокуратура їх підтримає, ви про них почуєте", - сказав А.Ситник.

НАБУ з листопада 2016 року здійснює розслідування фактів можливого незаконного збагачення народного депутата з фракції "Народний фронт" Є.Дейдея. На підставі аналізу електронних декларацій парламентарія слідство встановило, що він у 2015-2016 роках придбав у власність нерухоме майно та транспортні засоби, вартість яких значно перевищує його офіційні доходи та доходи членів його сім'ї.

У червні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко на підставі доказів, зібраних НАБУ і САП, вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на позбавлення Є.Дейдея депутатської недоторканності.

3 липня регламентний комітет Ради визнав подання генпрокурора "недостатньо обґрунтованим", а 11 липня в сесійній залі депутати Верховної Ради не дали згоди на притягнення Є.Дейдея до кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА