16:18 08.02.2019

Садовий заявив про спроби домогтися його лояльності до Порошенка під час "сміттєвої блокади", у "БПП" назвали це неправдою

2 хв читати
Садовий заявив про спроби домогтися його лояльності до Порошенка під час "сміттєвої блокади", у "БПП" назвали це неправдою

Мер Львова, кандидат у президенти України Андрій Садовий стверджує, що йому пропонували передати фракцію "Самопоміч" під контроль "Блоку Петра Порошенка" в обмін на зняття "сміттєвої блокади" міста.

"Після початку сміттєвої блокади Львова мене запросили на Банкову і запропонували підписати угоду. Суть дуже проста - я передаю фракцію "Самопоміч" у парламенті під контроль "БПП" ("Блоку Петра Порошенка "- ІФ) і гарантую особисту лояльність. У свою чергу президент обіцяв дати команду припинити блокаду", - цитує А.Садового прес-служба партії "Самопоміч".

Таку заяву мер Львова зробив під час спільного брифінгу з членами парламенту від "Самопомочі", що відбувся у п'ятницю біля Адміністрації президента України.

За інформацією прес-служби партії, у проекті угоди йдеться про те, що "Самопоміч" не повинна була критикувати дії президента, зобов'язувалася публічно підтримувати їх, не менше 26 голосами народних депутатів підтримувати ініційовані главою держави та його політичною силою закони, а також протистояти політикам, які перебували в опозиції до П.Порошенка.

Мер Львова заявив, що не пристав на цю пропозицію.

"У мене не було наміру про це розповідати, тому що цей факт не додає іміджу нашій країні. Але минулого тижня почалися дуже цікаві події. Представник президента на Львівщині заявив, що він не допустить будівництва сміттєпереробного заводу", - стверджує А.Садовий.

"Тобто я розумію, що є подальші плани щодо Львова. Є чітка команда з Банкової не допустити будівництва заводу", - переконаний А.Садовий.

На своїй сторінці у Facebook мер Львова оприлюднив текст угоди, яку, за його словами, йому пропонували підписати.

Натомість на сайті партії "Блок Петра Порошенка" оприлюднено заяву народного депутата з однойменної фракції Олександра Бригинця. "Президент не буде прибирати сміття замість Садового і після Садового. Є надія, що у вільний від передвиборчої кампанії час міський голова вирішить застарілі комунальні проблеми свого міста. Шкода, що вранці після ночі, коли пан Садовий підписав угоду про чесні вибори, він вдався до поширення неправди", - сказав нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА