14:38 11.02.2019

Регулятор зафіксував ознаки порушення у висвітленні передвиборчої кампанії у NewsOne, "Інтера" та "МаксіTV"

2 хв читати
Регулятор зафіксував ознаки порушення у висвітленні передвиборчої кампанії у NewsOne, "Інтера" та "МаксіTV"

 Робоча група з нагляду за дотриманням виборчого законодавства медіаогранізаціями, створена при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, зафіксувала ознаки порушень виборчого законодавства в ефірі телеканалів NewsOne, "Інтер" і "МаксіTV".

Як повідомляється сайті Нацради, телеканал NewsOne у період з 30 січня по 3 лютого поширив серію передач, присвячених лише одному з кандидатів на посаду глави держави - Юрію Бойку (43 серії загальним хронометражем 52 хвилини). Також із 30 січня до 5 лютого в передачах новин Topnews транслювалися сюжети, присвячені висвітленню виборів, героєм яких також був лише Ю.Бойко, а діяльність інших кандидатів у зазначений період у передачах новин не висвітлювалася.

За даними регулятора, телеканал "Інтер" також подав у новинному сюжеті передвиборчу програму кандидата Юрія Бойка, що є порушенням закону України "Про вибори президента України", оскільки агітація не може розміщуватися в новинах.

"На телеканалі "МаксіTV" кандидат на посаду глави держави Євген Мураєв ще до того, як був офіційно зареєстрований кандидатом у ЦВК, розповідав про свою діяльність як кандидата, це є політичною агітацією", - зазначили в Нацраді.

Регулятор звернеться до цих телеканалів з метою отримання роз'яснення про причини виходу в ефір таких матеріалів. Також ці випадки буде надано для розгляду та отримання висновків незалежній експертній раді, Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) і Центральній виборчій комісії.

Крім того, NewsOne був помічений в оприлюдненні результатів соціологічних опитувань без зазначення всіх необхідних даних, передбачених законом (метод опитування, точне формулювання питання, замовник, статистична похибка). Такі самі порушення, за словами учасника робочої групи медіа-експерта Діани Дуцик, були помічені в ефірі телеканалу "112. Україна".

У Нацради також викликав питання показ аудіовізуального твору "Юлія Литвиненко: ставлю запитання" в ефірі телеканалу "Прямий", оскільки журналістка, яка веде програму, вже є кандидатом на посаду президента.

Як повідомлялося, до Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа ввійшли 11 представників галузі. Координатором експертної ради стала голова Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК) Наталія Клітна. Головне завдання ради - сприяння дотриманню засобами масової інформації вимог законодавства про вибори та дотримання журналістської етики.

Раніше Міністерство інформаційної політики обговорило із Facebook співпрацю з метою забезпечення захищеності виборчих процесів в Україні від ворожих впливів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА