17:05 11.02.2019

БДІПЛ направить запит усім країнам-членам, зокрема РФ, про надання короткотермінових спостерігачів на виборах в Україні

2 хв читати
БДІПЛ направить запит усім країнам-членам, зокрема РФ, про надання короткотермінових спостерігачів на виборах в Україні

Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) направить запит усім державам-членам, зокрема Росії, надати короткострокових спостерігачів для місії спостереження за виборами в Україні у 2019 році, повідомив спікер БДІПЛ Томас Раймер.

"БДІПЛ дотримується тієї самої усталеної практики та методології для президентських виборів в Україні, що і для решти місій зі спостереження за виборами. У зв'язку з цим ми направимо запрошення всім 56 державам-учасницям ОБСЄ для того, щоб надали короткострокових спостерігачів для місії", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Як повідомлялося, 6 лютого 2019 року глава місії спостерігачів за виборами в Україні БДІПЛ ОБСЄ Пітер Тейлер повідомив, що 11 лютого прибуде команда спостерігачів, які працюватимуть на довгостроковій основі, за кілька днів до виборів - на короткостроковій.

"Згідно з оціночною місією, ми отримали запит на 92 спостерігачів для роботи на довгостроковій місії... Місія з оцінки потреб рекомендувала 750 спостерігачів на короткостроковій основі", - поінформував він.

7 лютого Верховна Рада ухвалила закон, яким заборонила громадянам Російської Федерації та особам, запропонованим російською стороною, бути офіційними спостерігачами на президентських, парламентських і місцевих виборах в Україні.

Згідно з документом, офіційним спостерігачем від іноземних держав і міжнародних організацій не може бути громадянин (підданий) держави, яку Верховна Рада визнала державою-агресором або державою-окупантом. Крім того, спостерігачем не зможе бути особа, запропонована державою-агресором або державою-окупантом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА