17:14 11.02.2019

Оголошенням підозри Мангеру Генпрокуратура намагається вивести з-під удару "БПП" у справі вбивства Гандзюк - Тимошенко

2 хв читати
Оголошенням підозри Мангеру Генпрокуратура намагається вивести з-під удару "БПП" у справі вбивства Гандзюк - Тимошенко

Генеральна прокуратура України намагається відвести підозру від партії "Блок Петра Порошенка" на Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" в справі про вбивство радника мера Херсона Катерини Гандзюк, заявила лідер "Батьківщини", кандидат у президенти України Юлія Тимошенко.

На її сторінці в соцмережі Facebook у понеділок оприлюднено заяву, в якій політик називає "свавіллям" те, що Генеральна прокуратура підозрює в причетності до вбивства К.Гандзюк голову Херсонської обласної ради, члена партії "Батьківщина" Владислава Мангера, але не керівництво області, що представляє "Блок Петра Порошенка".

"Очевидно, що це політична провокація. Очевидно, що це брудна боротьба Порошенка за владу. Очевидно, що робиться все, щоб вивести "БПП" із-під удару та приплести до цього страшного вбивства "Батьківщину", - йдеться у заяві політика, оприлюдненій на її сторінці у Facebook в понеділок.

"Через прокуратуру переводять стрілки на людину, яка твердо заявляє про свою непричетність і готова доводити це в суді", - заявила вона.

Ю.Тимошенко стверджує, що аналіз тексту підозри В.Мангеру свідчить про те, що докази його причетності до вбивства відсутні.

У свою чергу в партії "Батьківщина" розцінюють оголошення підозри В.Мангеру в організації вбивства К.Гандзюк як політичну дію, спрямовану проти конкурента П.Порошенка - Ю.Тимошенко. "Підозру Мангеру оголошено виключно в політичних цілях як метод нечесної боротьби Порошенка за владу. Силові структури чітко і скоординовано працюють проти Юлії Тимошенко як головного конкурента Петра Порошенка на виборах. Вони організовують брудні провокації та виконують політичне замовлення", - йдеться в заяві партії "Батьківщина", оприлюдненій у понеділок.

У заяві викладено хронологію подій, починаючи з нападу на К.Гандзюк 31 липня 2018 року та завершуючи оголошенням підозри В.Мангеру 11 лютого.

Водночас, як зазначають у партії, сам В.Мангер запевняє, що не має жодного стосунку до справи К.Гандзюк, і готовий довести свою невинність, зокрема за допомогою поліграфа.

Політсила також озвучила свої вимоги, зокрема до Генеральної прокуратури та генпрокурора Юрія Луценка. "Юрій Луценко, який має очевидний конфлікт інтересів, має бути відсторонений від справ на час виборчої кампанії. Згідно ч. 3 ст. 9 закону України "Про прокуратуру" повноваження генерального прокурора у разі його відпустки переходять першому заступнику. Генеральна прокуратура має публічно оголосити про ролі членів команди Порошенка, Гордєєва, Рищука, Паламарчука у справі Гандзюк", - наголосили в "Батьківщині".

У партії також переконані, що слідство у справі К.Гандзюк має бути проведено швидко і неупереджено, прозоро та публічно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА