14:59 12.02.2019

Нардепи України закликали європейські інституції до протидії спробам підривання єдності ЄС через проект "Північний потік-2"

2 хв читати
Нардепи України закликали європейські інституції до протидії спробам підривання єдності ЄС через проект "Північний потік-2"

Деякі народні депутати України звернулися до європейських інституцій із відкритим листом щодо забезпечення енергетичної незалежності країн вропи та протидії реалізації проекту "Північний потік-2".

Лист англійською мовою оприлюднено на сайті Верховної Ради у вівторок. Нардепи звернулися до Європейського парламенту, Європейської Комісії та Європейської Ради.

Підписанти нагадали про звернення Верховної Ради (постанова №2390-VII від 5 квітня 2018 року) до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газопроводу "Північний потік-2", а також наголосили на своїй підтримці резолюції Європарламенту щодо імплементації Україною угоди про асоціацію від 12 грудня 2018 року, в якій наголошується на вирішальній ролі України в європейській мережі енергопостачання та засуджується будівництво газопроводу "Північний потік-2".

У листі висловлено занепокоєння щодо спроб підривання єдності ЄС, принципів демократії та верховенства права, енергетичної незалежності держав Європейського континенту та заклик до ключових європейських інституцій зробити рішучі кроки з протидії таким намаганням і дотримуватися виконання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема статті 274 щодо необхідності врахування інтересів України в частині транзиту газу до ЄС.

Лист підписали Ганна Гопко, Ірина Геращенко, Борис Тарасюк, Марія Іонова, Володимир Ар’єв, Світлана Заліщук, Остап Єднак, Григорій Шверк, Олександр Домбровський, Вікторія Войціцька, Борислав Береза, Павло Різаненко, Олексій Рябчин, Тетяна Острікова, Сергій Кіраль, Оксана Юринець, Сергій Висоцький, Андрій Левус, Вікторія Пташник, Ольга Бєлькова, Наталія Кацер-Бучковська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА