20:42 12.02.2019

Кива має намір внести заставу за заарештованого поліцейського, якого підозрюють у побитті активістів біля будівлі управління поліції 9 лютого

3 хв читати
Кива має намір внести заставу за заарештованого поліцейського, якого підозрюють у побитті активістів біля будівлі управління поліції 9 лютого

Голова Соціалістичної партії України Ілля Кива заявив про намір внести заставу за заарештованого судом поліцейського Василя Мельника, якого підозрюють у побитті активістів націоналістичної організації "С14" під час зіткнень біля будівлі Подільського управління поліції в суботу, 9 лютого.

"Я внесу заставу за поліцейського Василя Мельника, який брав участь у затриманні націоналістів біля будівлі Подільського РВВС. Сьогодні суд заарештував його на два місяці. Я впевнений, що стражі закону і порядку мають право на застосування сили проти тих, хто не знає міри своєму "активізму" і перетворює його на протиправні дії", - написав І.Кива на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Він висловив думку, що такі рішення судів дискредитують правоохоронну систему і "перетворюють звичайну роботу поліцейських на шоу під час передвиборної кампанії".

"Я не дозволю принижувати роботу поліцейських і як керівник Всеукраїнської профспілки Міністерства внутрішніх справ України я буду захищати кожного з них. Ми будемо вимагати від суду ретельно розібратися в справі за фактом перевищення службових повноважень з боку Василя Мельника. Якщо буде доведено його провину - він понесе покарання згідно з рішенням суду, і я впевнений, що він до цього готовий. Але я наполягаю на тому, щоб суд був чесним і неупередженими, адже це справа має ще й політичне забарвлення", - заявив політик.

Раніше цього дня Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 115 тис. грн поліцейському Василю Мельнику, якого підозрюють у побитті активіста націоналістичної організації "С14" під час зіткнень біля будівлі Подільського управління поліції в суботу , 9 лютого.

Як повідомлялося, 9 лютого 2019 року на Контрактовій площі в Києві перед зустріччю одного з кандидатів у президенти з виборцями поліція затримала групу молодиків, що приховували свої обличчя, з символікою націоналістичних організацій. Під час огляду в них були виявлені газові балончики, травматичні пістолети, ножі. Усіх їх доправили до Подільського управління поліції в м. Київ на вул. Хорива і через деякий час відпустили.

Пізніше цього ж дня ці ж молоді люди разом зі своїми товаришами знову прийшли до Подільського управління поліції з вимогами повернути вилучені у них речі. Через деякий час вони спробували потрапити до будівлі, влаштувавши бійку з поліцейськими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.

Наступного дня начальник главку поліції в м.Київ Андрій Крищенко повідомив, що усіх громадян, затриманих під час інциденту в будівлі Подільського управління поліції, відпустили, а за фактом подій зареєстровано три кримінальних провадження. Зокрема Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА