22:51 12.02.2019

ЦВК визначила виборчі округи на Донбасі, на яких голосування на виборах президента України проводитися не буде

2 хв читати
ЦВК визначила виборчі округи на Донбасі, на яких голосування на виборах президента України проводитися не буде

Центральна виборча комісія на засіданні у вівторок розглянула питання організації і проведення голосування громадян України на чергових виборах президента країни в деяких регіонах держави і затвердила кошторис витрат на підготовку і проведення виборів для потреб дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, в ході засідання Комісія взяла до відома, що на виборах президента України голосування громадян не організовується і не проводиться на території АР Крим та м.Севастополя, на визначених указом президента тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також щодо яких Донецька і Луганська облдержадміністрації надали висновки про неможливість організації підготовки і проведення голосування.

"Крім того, ЦВК визначила перелік територіальних виборчих округів, утворених на території Донецької та Луганської областей ... і частин округів (виборчих дільниць), на територіях яких голосування громадян України на чергових виборах президента України 31 березня 2019 р не організовується і не проводиться і на територіях яких голосування громадян України організовується і проводиться", - йдеться в повідомленні.

Також Комісія затвердила кошторис витрат на підготовку і проведення виборів президента України для ДВК закордонних виборчих дільниць на загальну суму 15 млн 572,6 тис. грн.

Як повідомлялося, 7 лютого 2019 р президент України Петро Порошенко підписав указ №32 / 2019 "Про межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій і Луганській областях". До указу додаються координати меж тимчасово окупованих територій, які визначаються фактичної лінією розмежування сторін. Також подано перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій ОРДЛО.

Зокрема, великими тимчасово окупованими містами (в тому числі населені пункти, які адміністративно підпорядковані міським радам цих міст) Донецької області є: м.Донецьк, м.Горлівка, м.Дебальцеве, Докучаєвськ, м.Єнакієве, Жданівка, м Макіївка, Сніжне, Харцизьк, м.Христівка, м.Чистякове, м.Шахтарськ, Ясинувата та більш дрібні населені пункти. На Луганщині до таких належать: м.Луганськ, м.Алчевськ, м.Антрацит, м.Брянка, м.Голубовка, м.Должанськ, м.Кадієвка, м.Первомайськ, м.Ровеньки, м.Сорокіне, м.Хрустальний і інші.

До тимчасово окупованих районів і частин їх територій Донеччини відносяться: Амвросіївський, Бахмутський, Бойківський, Волноваський, Мар'їнський, Новоазовський, Старобешівський, Шахтарський і Ясинуватський; в Луганській області: Антрацитівський, Довжанський, Лутугинський, Новоайдарський, Перевальський, Попаснянський, Слов'яносербський, Сорокинський і Станично-Луганський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА