16:31 13.02.2019

Правоохоронці стали виборчою технологією на президентських виборах, вважають експерти

2 хв читати
Правоохоронці стали виборчою технологією на президентських виборах, вважають експерти

Правоохоронні органи України в нинішній президентській кампанії є виборчою технологією, механізмом впливу та коригування рейтингів кандидатів, вважають експерти й політологи.

"У цій виборчій кампанії намітилася така тенденція, коли виборчі штаби використовують правоохоронні органи як виборчу технологію, на чому можна заощадити досить серйозні кошти, зокрема на інформаційних приводах", - сказав у середу на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" експерт з організації виборів Юрій Подорожній.

На його переконання, громадська діяльність правоохоронців, які регулярно озвучують кількість звернень про порушення виборчого законодавства та розпочаті ними кримінальні провадження за заявами, "закріпила за правоохоронцями статус головних дійових осіб президентської кампанії".

Ю.Подорожній висловив думку, що за кількістю згадувань у ЗМІ МВС навіть випереджає кандидатів на посаду глави держави, що може свідчити про вплив МВС на медійний контент.

Водночас експерт вважає, що події біля Подільського райуправління поліції Києва не додали довіри поліцейським. "У щирість вибачень ... мало хто повірив", - сказав Ю.Подорожній.

Член ГО "Український центр суспільного розвитку", політолог Ігор Рейтерович, у свою чергу, додав: "Представники різних політичних сил фіксують численні порушення з використанням правоохоронних органів як технології або механізму впливу на своїх опонентів ... механізму, який ... залежно від ситуації дає змогу коригувати рейтинги".

У свою чергу член ГО "Український центр суспільного розвитку", політолог Ярослав Телешун відзначив нерівномірне реагування правоохоронних органів на порушення виборчого законодавства різними політсилами: "Стосовно деяких політичних сил правоохоронна система відпрацьовує відповідно до закону ... а щодо інших закриває очі чи не звертає належної уваги".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА