07:24 14.02.2019

Росіяни не можуть спостерігати за українськими виборами доти, поки РФ не віддасть нам Крим і Донбас, звільнить заручників і військовополонених

2 хв читати

Відмова від російських спостерігачів у складі наглядової місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на президентських виборах є захистом національних інтересів України, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Це наше суверенне право - захищати Україну від представників країни - агресора, від тих, хто підтримує війну на Донбасі і крадіжку Криму, хто бреше, що "нас там немає". Росіяни не можуть спостерігати за українськими виборами доти, поки РФ не віддасть нам Крим і Донбас, не звільнить наших заручників і військовополонених, не забере свою зброю і техніку і не піде", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу ввечері.

За її словами ніяких російських спостерігачів на президентських і парламентських виборах в будь-яких міжнародних місіях в Україні не буде.

"Коли ЄС, США чи Великобританія відмовляють кому-небудь у візі, візові центри не дають ніяких пояснень. Кожна країна керується виключно своїми національними інтересами, вирішуючи, кого пускати, а кого ні на свою територію", - підкреслила перший віце-спікер.

Окрім того І.Геращенко висловила занепокоєння наявністю в офіційному звіті БДІПЛ ОБСЄ з моніторингу президентських і думських виборів в РФ відсутності інформації про фальсифікації виборів у Криму.

"І колись ОБСЄ буде соромно за ці подвійні стандарти. А Україна сьогодні допомагає ООН, РЄ, ОБСЄ та іншим міжнародним організаціям не боятися і не забувати про свої принципи і статути", - написала політик.

Також вона зазначила, що для інших міжнародних спостерігачів Україна відкрита.

"Росіяни, до речі, залишаються в СММ ОБСЄ. Але я особисто і всі наші дипломати доклали всіх зусиль, щоб їх відсоток там значно зменшився", - додала Геращенко.

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада прийняла закон, яким заборонила громадянам Російської Федерації і особам, запропонованим російською стороною, бути офіційними спостерігачами на президентських, парламентських і місцевих виборах в Україні.

Згідно з документом, офіційним спостерігачем від іноземних держав і міжнародних організацій не може бути громадянин (підданий) держави, яка визнана Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом. Окрім того, спостерігачем не зможе бути особа, запропонована державою-агресором або державою-окупантом.

Президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА