09:15 14.02.2019

Велика Британія ще не підписала угоди з торгівлі після Brexit з низкою великих партнерів

2 хв читати
Велика Британія ще не підписала угоди з торгівлі після Brexit з низкою великих партнерів

Лондон підписав угоди, які гарантують безперервність торгівлі після Brexit, тільки з сімома країнами з тих 69 держав, з якими він веде торгівлю в рамках домовленостей ЄС про вільну торгівлю, повідомляє в середу газета The Guardian.

Після Brexit на Велику Британію більше не будуть поширюватися пільги, які отримують країни ЄС від угод про вільну торгівлю з 69 різними країнами. Таким чином, британський міністр міжнародної торгівлі Ліам Фокс намагається домовитися з цими країнами про безперервність торгівлі після Brexit, запланованого на 29 березня.

Підписані угоди торкатимуться лише 16 млрд фунтів стерлінгів від загального обсягу торгівлі з цими 69 країнами в розмірі 117 млрд фунтів, зазначає газета.

Угоди про безперервність торгівлі поки не підписані з низкою великих торгових партнерів Великої Британії, в тому числі з Канадою, Японією, Південною Кореєю і Туреччиною, зазначає газета.

Джерела газети вказують, що значний прогрес за цими угодами малоймовірний до крайнього терміну щодо Brexit - 29 березня.

Раніше цього тижня британська влада оголосила, що вона домовилась про безперервну торгівлю зі Швейцарією, Чилі, Фарерськими і Сейшельськими островами.

Джерело в міністерстві міжнародної торгівлі розповіло газеті, що на країни, з якими у ЄС укладені угоди про вільну торгівлю, припадало лише 12% торгівлі Великобританії в 2018 році.

Джерело підкреслило, що кращий спосіб забезпечити безперервність торгівлі з цими країнами - прийняти угоду про вихід Британії з ЄС, так як в неї включені положення, які гарантують Великій Британії доступ до ринку ЄС та країн, з якими в ЄС укладені угоди про вільну торгівлю.

На ЄС припадає близько половини товарообігу Великої Британії, і відсутність доступу до ринку ЄС та інших країн значно підвищить торгові мита в країні, відзначає газета.

У разі виходу Британії з ЄС без угоди з Брюсселем, імпортні мита при торгівлі з іншими країнами для неї будуть визначатися правилами СОТ. Це має на увазі більш високі мита, ніж ті, які нині діють для Великої Британії, пояснює газета.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА