20:28 14.02.2019

Британський парламент не підтримав пропозицію Мей перенести терміни Brexit

2 хв читати
Британський парламент не підтримав пропозицію Мей перенести терміни Brexit

Члени Палати громад британського парламенту не підтримали ініціативу, яка закликає уряд Великобританії домовитися з Брюсселем щодо перенесення термінів Brexit, повідомляє в четвер телеканал Sky News.

Парламент проголосував проти поправки від члена Шотландської національної партії Єна Блекфорда, яка пропонує перенести терміни Brexit як мінімум на три місяці. Проти поправки проголосували 315 членів парламенту, за - 93.

Члени парламенту також відкинули поправку лейбористів, яка вимагала від уряду провести голосування щодо Brexit до 27 лютого, а в іншому випадку - дозволити парламенту проголосувати за альтернативним планом.

Консерватор Анна Субр відкликала свою поправку до голосування. Вона закликала уряд протягом семи днів опублікувати "найсвіжіший" звіт щодо можливих наслідків для бізнесу та торговельної сфери від Brexit без угоди з Брюсселем.

Ці три поправки до технічного документу, представленого раніше в парламент прем'єр-міністром Терезою Мей, вибрав для голосування спікер Палати громад Джон Беркоу.

Такі поправки в разі схвалення не зобов'язували б британський уряд до конкретних дій, однак вони відображають позицію членів парламенту щодо ситуації з Brexit.

Парламент в ході голосування відкинув і сам технічний документ, який мав підтвердити, що члени парламенту все ще дотримуються курсу, який самі позначили в кінці січня. Проти документа проголосували 303 члена парламенту, за - 258.

Британські ЗМІ назвали голосування парламенту "ударом по авторитету" і поразкою Мей.

За підсумками голосування лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін висловив невдоволення у зв'язку з тим, що сама Мей в Палаті громад не була присутня. Він заявив, що Мей ігнорує парламент і намагається тягнути час.

"Сьогоднішнє голосування показує, що дії прем'єр-міністра не отримують підтримки більшості", - заявив Корбін.

Прем'єр-міністр запропонувала на розгляд парламенту технічний документ, проголосувавши за який депутати знову підтримали б ініціативи, запропоновані на голосуванні 29 січня, коли члени парламенту закликали Мей домагатися зміни умов зі "страхувального плану" щодо ірландського кордону, а також уникнути виходу з ЄС без угоди. Також, підтримуючи цей документ, британські парламентарії визнають, що процес переговорів між Лондоном і Брюсселем все ще триває, відзначають ЗМІ.

Вихід Великої Британії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА