21:01 14.02.2019

"Наш край" вимагає від уряду заборонити "Укрзалізниці" підвищувати ціни на квитки

2 хв читати
"Наш край" вимагає від уряду заборонити "Укрзалізниці" підвищувати ціни на квитки

Народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов звернувся до уряду з вимогою заборонити ПАТ "Укрзалізниця" підвищувати ціну на квитки і передавати в користування приватним компаніям залізничну інфраструктуру.

Як повідомляє в четвер прес-служба партії, С.Шахов обурився фактом, що "Укрзалізниця" готується передати в користування приватним фірмам пасажирські вокзали.

"За спиною українців уже домовилися про передачу в приватні руки двох залізничних вокзалів. Люди вже "натішилися" платними залами очікування, платними вокзальними туалетами і платними койкомісцями для нічлігу. Але ще не було в історії України, щоб із пасажирів брали плату за вхід на сам вокзал. Керівництву "Укрзалізниці" та профільного міністерства все до снаги, окрім одного - подолати багатомільярдну корупцію на самій залізниці", - наводить слова С.Шахова прес-служба партії "Наш край".

Депутат також звертає увагу на те, що керівництво "Укрзалізниці" і профільного міністерства підготувало українцям ще один "весняний подарунок" у вигляді підвищення вартості пасажирських перевезень на 25% протягом року. "А в озвучених планах - дворазове подорожчання проїзду! Ці "менеджери" мріють про "економічно обґрунтовані тарифи", а самі користуються службовими лімузинами й літаками. При цьому гадки й не мають, що українці просто не матимуть за що їздити", - наголосив С.Шахов.

Народний депутат закликав владу зупинити і покарати псевдореформаторів залізниці.

"«Наш край» закликає уряд та профільне міністерство зупинити підготовку до розпродажу держмайна і звільнити псевдореформаторів залізниці. Влада має накласти мораторій на підвищення тарифів на пасажирські перевезення і змусити керівництво "Укрзалізниці" зосередитися на подоланні корупції в галузі. Там приховані колосальні резерви для модернізації рухомого складу та збереження тарифів на прийнятному для громадян рівні", - резюмував С.Шахов.

У "Нашому краї" нагадали, що в департаменті стратегічного розвитку та інвестиційної політики "Укрзалізниці" повідомили, що обирають два залізничні вокзали для передачі в концесію - користування приватним компаніям. "Укрзалізниця" також планує протягом цього року підняти тарифи на перевезення пасажирів на чверть. На стільки ж зростуть і тарифи на перевезення багажу. При цьому в держмонополії наголошують, що беззбитковими перевезення будуть у разі підвищення тарифів більш ніж удвічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА