13:48 15.02.2019

КВУ: Третина кандидатів у президенти досі не відкрила виборчі фонди, без чого не можна проводити агітацію

2 хв читати

Станом на четвер, 14 лютого, банківські рахунки виборчих фондів досі не сформувала третина із 44 кандидатів у президенти України, повідомляє в п'ятницю громадська організація "Комітет виборців України" з посиланням на дані Центрвиборчкому.

"За інформацією КВУ, отриманою від ЦВК, з 44 кандидатів банківські рахунки виборчих фондів відкрили 30 осіб. Це Ігор Шевченко, Андрій Садовий, Анатолій Гриценко, Віталій Скоцик, Валентин Наливайченко, Віталій Купрій, Сергій Каплін, Олександр Шевченко, Юрій Бойко, Ольга Богомолець , Євген Мураєв, Олександр Вілкул, Дмитро Добродомов, Руслан Кошулинський, Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, Аркадій Корнацький, Сергій Тарута, Інна Богословська, Володимир Зеленський, Ілля Кива, Ігор Смешко, Геннадій Балашов, Олександр Данилюк, Юрій Дерев'янко, Петро Порошенко, Олександр Мороз, Віктор Кривенко, Микола Габер, Роман Безсмертний", - йдеться в повідомленні.

У громадській організації зазначають, що інформація про відкриття рахунків у ЦВК надходить із банків.

"КВУ зазначає, що відкриття виборчого фонду є обов'язковою умовою для початку ведення агітації кандидатом. Так, згідно з ч. 2. ст. 37 закону "Про вибори президента України" кандидат у президенти для фінансування передвиборної агітації зобов'язаний відкрити виборчий фонд. Згідно із ч. 3 ст. 37 закону кандидатам заборонено проводити агітацію поза виборчими фондами", - йдеться в повідомленні.

Виборчий фонд кандидата на посаду президента України має накопичувальний рахунок, на який надходять кошти для фінансування виборчої кампанії кандидата на посаду президента України, а також поточні рахунки, з яких здійснюється фінансування витрат на виборчу кампанію.

Кандидат на посаду президента України відкриває один накопичувальний рахунок виборчого фонду в установі банку України у місті Києві і не більше одного поточного рахунку в установі банку в межах територіального виборчого округу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА