15:32 15.02.2019

АПУ не розглядає і не обговорює "мирний план Зайдіка" - Єлісєєв

2 хв читати
АПУ не розглядає і не обговорює "мирний план Зайдіка" - Єлісєєв

В Адміністрації президента України (АПУ) не розглядають і не обговорюють "мирний план для України" представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартіна Зайдіка, заявив заступник голови АПУ Костянтин Єлісєєв.

"Звісно, у нас є багато запитань до цього документа, як і до часових рамок та способу, яким його було висунуто. Ми цей документ не розглядаємо і не обговорюємо. Думаю, на нього чекає така сама доля, як і доля десятків інших планів урегулювання ситуації на Донбасі, які пропонували за останні чотири роки", - сказав К.Єлісєєв у п'ятницю в коментарі Hromadske.ua.

Наприкінці січня спецпредставник ОБСЄ в ТКГ М.Зайдік повідомив в інтерв'ю австрійській газеті Kleine Zeitung про новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який має замінити Мінські домовленості.

За словами дипломата, новий план було представлено на останньому засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в грудні 2018 року в Мілані, де були представники України, Росії, Німеччини та Франції. Згідно з планом, ООН та ОБСЄ мають діяти не паралельно, а разом під загальним керівництвом на чолі з так званим спеціальним представником: це стосується як військового і поліцейського компонентів з боку ООН, так і спостережної місії ОБСЄ, яка вже діє на місцях.

Крім того, пропонується, щоб Євросоюз створив агентство з реконструкції, яке діяло б на Донбасі на кшталт раніше створеного ЄС на Балканах, і діяльність якого поширювалася б на всі райони Донецької та Луганської областей.

План також передбачає створення перехідної адміністрації ООН на Донбасі, яка має стежити за втіленням мирного плану та реінтеграцією цих регіонів.

М.Зайдік також заявив, що Мінські домовленості передбачали, що представники ОРДЛО беруть участь у процесі, і їх чують, і "так має бути і після прийняття нової "всеосяжної угоди".

5 лютого президент України Петро Порошенко, говорячи про "план Зайдіка", зазначив, що мінські домовленості передбачають план врегулювання ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА