20:27 15.02.2019

Порошенко та Столтенберг наголошують на важливості майбутнього візиту в Україну Північноатлантичної ради НАТО

2 хв читати
Порошенко та Столтенберг наголошують на важливості майбутнього візиту в Україну Північноатлантичної ради НАТО

Президент України Петро Порошенко та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у п'ятницю на зустрічі в Мюнхені обговорили продовження курсу євроатлантичної інтеграції України, а також шляхи посилення співпраці у відповідь на актуальні загрози в акваторії Чорного й Азовського морів.

"Президент України наголосив на незмінності державного курсу євроатлантичної інтеграції  України, який віднині закріплений у Конституції. Генеральний секретар позитивно відзначив ухвалення цього рішення та підтвердив, що альянс продовжує дотримуватися політики відкритих дверей", - повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

П.Порошенко подякував НАТО за консолідовану підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та рішуче засудження агресивних дій Росії.

Він високо оцінив масштабну практичну допомогу НАТО в реформуванні сектора безпеки та оборони України відповідно до стандартів альянсу. Було відзначено значний прогрес, досягнутий українською стороною на цьому шляху.

"Окремо обговорювалися шляхи посилення співпраці України з альянсом у відповідь на наявні загрози в акваторії Чорного й Азовського морів, зокрема з метою зміцнення потенціалу українських ВМС. У цьому контексті відзначено важливість очікуваного візиту в Україну Північноатлантичної ради НАТО, який також має продемонструвати незмінну підтримку альянсом України у протидії агресії Росії", - наголошується в повідомленні.

У свою чергу Є.Столтенберг поінформував про результати зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, на якій генсек НАТО закликав Росію звільнити українських моряків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА