21:09 15.02.2019

Наступного тижня Євросоюз схвалить "азовський пакет" санкцій проти РФ

2 хв читати
Наступного тижня Євросоюз схвалить "азовський пакет" санкцій проти РФ

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Євросоюз наступного тижня схвалить "азовський пакет" санкцій проти Російської Федерації.

"Я не сумніваюся, що найближчим часом на початку наступного тижня в Брюсселі санкції після координацій зусиль з Україною точно буде затверджено", - сказав П.Порошенко журналістам у п'ятницю в Мюнхені.

Він розповів, що питання "азовського пакета" санкцій проти РФ обговорювалося з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і з керівником комітету Сенату США з міжнародних відносин Джеймсом Рішем.

"Сьогодні проект щодо санкцій становить 124 сторінки, і ціна, яку Росія змушена буде заплатити за акт агресії проти України (в нейтральних водах Чорного моря - ІФ), буде підвищено", - наголосив П.Порошенко.

Він також повідомив, що доручив міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну цієї неділі провести зустріч із "друзями України", яких "сьогодні безпрецедентно багато", для обговорення координації дій стосовно розширення санкцій.

За інформацією західних ЗМІ, в ЄС узгодили санкції проти вісьмох росіян через інцидент з українськими моряками.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, що прямували з Одеси до Маріуполя. Затримано та заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, трьох поранених унаслідок обстрілу росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

Усі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня 2019 року Лефортовський райсуд Москви продовжив термін тримання під вартою українським морякам до 24 квітня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА