08:32 16.02.2019

Сі Цзіньпін заявив про важливі успіхи в торгових переговорах з США

2 хв читати
Сі Цзіньпін заявив про важливі успіхи в торгових переговорах з США

Голова КНР Сі Цзіньпін у п'ятницю за підсумками чергового раунду переговорів США і Китаю з торгівлі заявив, що сторонам вдалося досягти суттєвого прогресу у вирішенні торгових розбіжностей, пише агентство Bloomberg.

"У ході чергового раунду переговорів сторонам вдалося досягти важливого прогресу", - сказав він.

Він зазначив, що "наступного тижня сторони знову зустрінуться, цього разу в Вашингтоні".

"Я сподіваюся, що ви (учасники переговорів - ІФ) будете продовжувати діяти так само і досягнете взаємовигідної і безпрограшної угоди", - додав Сі Цзіньпін.

Також голова КНР сказав, що дуже цінує успішні взаємини з президентом США Дональдом Трампом і сподівається підтримувати зв'язок з американським лідером з різних питань.

Раніше міністр фінансів США Стівен Мнучін також позитивно відгукувався щодо останнього раунду переговорів із розв'язання торговельних суперечок між Вашингтоном і Пекіном, назвавши "вкрай продуктивною" зустріч з віце-прем'єром Держради КНР Лю Хе.

"Ми відчуваємо, що нам вдалося зрушити з місця з дуже, дуже важливих і складних питань", - зазначив зі свого боку торговий представник США Роберт Лайтхайзер, який також брав участь у переговорах.

Влітку 2018 року США ввели в дію мита на імпорт з Китаю товарів вартістю $ 50 млрд на рік за ставкою 25%, Пекін прийняв відповідні заходи таким же обсягом.

З 24 вересня США встановили мита на китайські товари вартістю $ 200 млрд за ставкою 10% з наміром підняти її до 25% з початку 2019 року.

На зустрічі лідерів США і КНР в Буенос-Айресі 1 грудня в ході саміту G20 було досягнуто домовленості, що США на 90 днів заморожують підвищення мит на китайські товари.

Упродовж 90 днів сторони мають укласти відповідну торгову угоду, і якщо цього не відбудеться до 1 березня, то будуть застосовані 25% мита. Вашингтон пізніше уточнив, що підвищені мита набудуть чинності відразу після півночі в ніч з 1 на 2 березня.

Цього тижня ЗМІ повідомляли про те, що президент США Д.Трамп розглядає можливість відкладення підвищення митних тарифів ще на 60 днів, тоді як китайська сторона просила продовжити термін заморожування на 90 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА